Šport

Četrtina Pokal Pivovarne Union 2010: Ribničani najbliže sklepnemu turnirju

Ribnica – Osem slovenskih rokometnih ekip se bo danes, 8.12.2010  pomerilo za nastop na zaključnem turnirju pokala Pivovarne Union. Med osmerico so tudi rokometaši Ribnica Riko hiše, ki nocoj ob 19.30 gostujejo pri drugoligašu Škofljici.

Žreb nam je bil res naklonjen, a pokalna tekmovanja vedno ponujajo presenečenja. Nikakor ne bi želeli, da se to zgodi ravno nam. Zagotovo smo bolj kakovostna ekipa, a brez pravega pristopa skozi vso tekmo ni za pričakovati, da bomo kar tako napredovali,” je previden trener suhorobarjev Mišo Toplak.

Ribnica je bila v podobnem položaju že pred štirimi leti, ko se je prav tako v četrtfinalu pokala pomerila z novomeško Krko, a so takrat slavili za razred šibkejši gostitelji.

Precej težjo nalogo ima Trimo Trebnje, ki ga ob 18.30 čaka gostovanje pri Pivovarni Laško. A Trebanjci le niso povsem brez možnosti, kar so nenazadnje dokazali tudi s senzacionalno zmago nad slovitim nasprotnikom v državnem prvenstvu pred tednom dni.

V zelo težkem položaju je tudi Krško, sicer vodilna ekipa prve B lige, ki ob 19.30 gosti vodilno ekipo prve A lige, Gorenje iz Velenja, ki letos v državnem prvenstvu še ne pozna poraza.

Ostali pari 1/4 finala pokala Pivovarne Union:

RK Krško : RK Gorenje

RK Celje PL : RK Trimo

RK Koper : RD Slovan

Vir: dolenjskilist.com

Komentiraj