Šport

Na zaključnem rokometnem turnirju za pokal Slovenije se bodo Ribničanje pomerili z Velenjčani

Ribnica – Na sedežu Pivovarne Union so včeraj, 6.4.2011 opravili polfinalni žreb za moški zaključni rokometni turnir pokala Slovenije, ki bo konec tedna v celjski dvorani Zlatorog. Ribničani se bodo pomerili z Velenjčani, medtem ko se bosta v drugem polfinalu udarila Celje Pivovarna Laško in Cimos Koper.

Želja koprskega, velenjskega in celjskega moštva je bila, da bi jim današnja igra kroglic v polfinalu namenila zasedbo iz Ribnice, ki je nekakšen »outsider« letošnjega pokalnega tekmovanja, želja pa se je izpolnila moštvu iz Šaleške doline, trenutno vodilni ekipi v prvoligaški druščini.

»Pokalno tekmovanje je zgodba zase. Moramo vedeti, da so vse ekipe zelo kakovostne, to velja tudi za Ribnico. Naš polfinalni tekmec je cilj izpolnil že z uvrstitvijo na zaključni pokalni turnir, v Celju torej nima česa izgubiti, lahko zaigra povsem neobremenjeno. Po drugi strani od nas pričakujejo, da se bomo zanesljivo uvrstili v finale, kar pa ne bo lahko. Od svojih varovancev pričakujem, da se bodo v Celju borili po svojih najboljših močeh, in upam, da nas je nedavna tekma proti Göppingenu ponovno dvignila,« je po današnjem žrebu dejal prvi strokovni mož velenjske ekipe Branko Tamše, medtem ko je njegov kolega na ribniški klopi Mišo Toplak dodal: »Mi smo svoje naredili že s tem, da smo se uvrstili na zaključni turnir, kar je zagotovo največji uspeh Ribnice, po današnjem žrebu so verjetno bolj veseli na velenjski strani. Na turnirju se želimo predstaviti v najlepši luči in dokazati, da se v Ribnici igra dober rokomet, če pa nas bo tekmec preveč podcenjeval, potem pa ga bomo skušali presenetiti.«

Spored tekmovanja:

sobota, 9. april:
17.00 Celje Pivovarna Laško – Cimos Koper
19.15 Riko Ribnica hiše – Gorenje Velenje

nedelja, 10. april:
14.30 tekma za tretje mesto
17.00 finale

Vir: dolenjskilist.si

Komentiraj