Sodražica

Za Roka Arka naj bi zbarli 10 ton zamaškov

Rok Arko

Rok Arko

Sodražica -Na osnovni šoli dr. Ivana Prijatelja v Sodražici so v začetku januarja 2011 skupaj z občino in posamezniki pripravili dobrodelni koncert na katerem so zbirali sredstva za pomoč sedemletnem učencu prvega razreda Roku Arku.

V tem letu se je zvrstilo še več dogodkov, zbran denar je šel za nakup vozila za prevoz otroka v šolo, in sicer 28 tisoč 220 evrov, na računu je trenutno še okoli dva tiso evrov, ki ga bodo uporabili za ureditev hišnega dvigala pri Rokovih starših v Lipovšici.

Sicer na šoli nadaljujejo z zbiranjem pomoči, tokrat z zamaški. Zbrali naj bi jih deset ton. Kot je dejala ravnateljica šole v Sodražici Majda Cimperman Kovačič, bodo prihodnje leto z različnimi dobrodelnimi akcijami le zbrali dovolj denarja za hišno dvigalo.

Rok je z enajstimi meseci zbolel z rota virusom. Je nadarjen in napreduje, čeprav je stoodstotni invalid  – ne more se postaviti na noge, tudi roke in druge dele telesa počasi premika, prizadete so mišice po vsem telesu, najbolj tiste, ki so blizu trupa. Imeti mora stalno varstvo v šoli in doma. Hišno dvigalo bi olajšalo težave tako staršema kot tudi Roku, ki ga sedaj iz vozila v naročju prenašajo do stanovanja in obratno.

ZVOK: Majda Kovačič Cimperman o akciji

Vir: radiokrka.com

Komentiraj