Sodražica

Lions klub Ribnica prispeval denar za Roka Arka

Rok Arko

Rok Arko

Sodražica – Osnovna šola Sodražica, ki je skupaj s tamkajšnjo občino, 7. januarja 2011 organizirala dobrodelni koncert za dečka Roka, učenca prvega razreda, nadaljuje z akcijo zbiranja denarja.

Rok je pri dveh letih starosti zbolel za mišično atrofijo, drugi tip in od takrat je priklenjen na invalidski voziček. Zaradi tega je imobilen, starša pa si prizadevata, da bi s pomočjo dobrih ljudi kupila vozilo za prevoz sinka v šolo ter doma namestila hišno dvigalo.

“Smo na dobri poti,” je povedala Majda Kovačič Cimperman, ravnateljica šole. Doslej so zbrali okoli 30.000 evrov. Nazadnje s dobrodelnim plesom, ki so ga pripravili člani Lions kluba Ribnica. Na plesu v Ljubljani so zbrali šest tisoč evrov, s katerimi bodo z doslej zbranim denarjem lahko kupili kombi za prevoz malčka, nekaj denarja pa bo ostalo še za hišno dvigalo.

Ravnateljica OŠ dr. Ivana Prijatelja Sodražica Majda Cimperman Kovačič, je zelo zadovoljna, da akcija lepo poteka, še posebej, ker je dobila široko podporo. »Na šoli bomo v okviru majskega srečanja treh generacij pripravili dražbo slik iz Maticove etno hiše, sicer pa bo na našo pobudo po vseh osnovnih šolah do konca leta potekala akcija zbiranja zamaškov za Roka,« je še dejala ravnateljica.

V okviru izgradnje športne dvorane in prizidka vrtca so v projektu upoštevane tudi klančine, v šolski stavbi je predvidena namestitev dvigala, ki bo povezovala pritličje z višjimi nadstropji.

Na šoli imajo namreč poleg Roka še dva učenca z gibalnimi težavami. Arhitekt iz društva invalidov ljubljanske pokrajine bo prav tako sodeloval pri namestitvi dvigala pri Rokovih starših.

ZVOK: Majda Kovačič Cimperman

Vir: radiokrka.com

Komentiraj