Sodražica

Družina Arko je prejela težko pričakovano vozilo

Predaja vozila Roku Arku

Predaja vozila Roku Arku

Sodražica – Rok Arko, učenec prvega razreda osnovne šole dr. Ivan Prijatelja iz Sodražice, ki je od drugega leta zaradi bolezni mišična atrofija priklenjen na invalidski voziček, se bo kmalu lahko prevažal v novem vozilu.

Na dobrodelnem koncertu, ki so ga za Roka Arka priredili sedmega januarja 2011 v Sodražici in s sredstvi, ki so jih na poseben račun nakazali posamezniki in društva, so zbrali 28.774,00 evrov. Vozilo je s številnimi popusti, ki jih je bil deležen Rok, stalo 23.224,00 evrov. Vozilo je bilo potrebno tudi registrirati, za kar so odšteli 2.000,00 evrov. Na skupnem računu je tako ostalo še 3.550,00 evrov. Ker vozilo še ni prilagojeno za Rokove potrebe, bodo ta denar namenili za predelavo vozila.

»Upamo, da se bo Rok čez kakšen teden ali dva lahko že pripeljal v šolo z novim vozilom,« je povedala ravnateljica Majda Kovačič Cimperman. Na dan druženja treh generacij v Sodražici so družini Arko slovesno predali novo vozilo. Župan Blaž Milavec pravi, da so s tem sončni žarki resnično obsijali družino Arko. »Družina je vesela, da smo s tem projektom uspešno kupili novo vozilo. To je kombi, ki bo staršem omogočil lažjo mobilnost. Na koncertu smo imeli narisano sonce, danes pa je resnično sončen dan za vse, ker smo uresničili del projekta,« je prešerno zaključil župan Milavec.

V soboto, sedmega maja so na sodraški osnovni šoli pripravili tudi bolšji sejem z dobrodelnim namenom. Prav tako še naprej odlično poteka akcija zbiranja plastičnih zamaškov. Še vedno pa se lahko odločite za nakup slike in tudi na tak način prispevate sredstva, ki se zbirajo za nakup hišnega dvigala.

ZVOK: Blaž Milavec o vozilu

Vir: radio1.si in radiokrka.com

Komentiraj