Sodražica

V Sodražici pripravili dobrodeli večer za pomoč Roku Arku

V Sodražici pripravili dobrodeli večer za pomoč Roku Arku

Kolovrati so nasmejali družino Arko

Sodražica – Lansko leto so v Sodražici začeli z dobrodelno akcijo za pomoč družini Arko. Najmlajši sin Rok, ki obiskuje drugi razred OŠ dr. Ivana Prijatelja v Sodražici, je namreč zbolel za spinalno mišično atrofijo tipa 2, kar pomeni, da je za vedno prikovan na invalidski voziček.

Lansko leto so zbrana sredstva uporabili za nakup prilagojenega kombiniranega vozila, sedaj pa se sredstva zbirajo za nakup hišnega dvigala. V ta namen je minuli petek v Sodražici potekala gledališko glasbena prireditev, z ansamblom Kolovrat v glavni vlogi. Kljub zelo majhnemu obisku, so na prireditvi zbrali presenetljivo veliko denarja. S prostovoljnimi prispevki so namreč zbrali kar 1.146 evrov. Nekaj posameznikov in organizacij je denar nakazalo na Rokov račun, ki je odprt že od lanskega leta. Trenutno je tako zbranih 8.995 evrov. To sicer še ni dovolj za nakup hišnega dvigala, zato zbiranje denarja poteka na različne načine.

Dobrodelne aktivnosti za pomoč Roku Arku naj bi na šoli potekale do konca šolskega leta, vendar ravnateljica pravi, da bodo z dobrodelnostjo zagotovo nadaljevali tudi v prihodnje.

ZVOK
Ravnateljica Majda Kovačič Cimperman o dobrodelnosti
Ravnateljica Majda Kovačič Cimperman o dodatnih aktivnostih

Vir: radio1.si

Komentiraj