Sodražica

Na dobrodelnem koncertu za šestletnega Roka Arka v Sodražici zbrali čez 10.000 €

S prostovoljnimi prispevki je bilo na koncertu zbranih 10.553,51 €,
na posebnem transakcijskem računu pa je bilo nakazanih 11.535 €,
tako da je skupni znesek krepko čez 20.000 €.

Rok Arko

Rok Arko

Sodražica – Na petkovem (7.1.2011) dobrodelnem koncertu v Sodražici, na katerem so zbirali denar za šestletnega Roka Arka, učenca prvega razreda tamkajšnje osnovne šole, ki je z enajstimi meseci zbolel z mišično atrofgijo, tip dva, in je zaradi tega priklenjen na invalidski voziček, je nastopilo dvanajst različnih izvajalcev, največ glasbenikov iz ribniške doline.

S prostovoljnimi prispevki je bilo na koncertu zbranih 10.553 ,51 €, na posebnem transakcijskem računu pa je bilo doslej nakazanih 11.535 €, tako da je skupni znesek krepko čez 20.000 €. Ves izkupiček bo družina sicer živahnega Roka namenila za nakup kombija za prevoz v šolo ter za druge potrebe.

“To bodo njegove druge noge,” je zadovoljno povedal Rokov oče Jože. Starši se nadejajo nadaljnje pomoči dobrih ljudi, saj bi za nakup hišnega dvigala potrebovali približno enak znesek. Mama Marija sina namreč v naročju po krožnih stopnicah vsak dan nese do avta in ga nato odpelje v šolo.

Družini bo pomagal tudi ribniški Lions klub, 27. januarja 2011 pa bo na Ljubljanskem gradu dobrodelni koncert, na katerem bo natopila Darja Švajger z bandom.

Vir: dolenjskilist.si

Komentiraj