Sodražica

V Sodražici izpeljali projekt: Slovensko ljudsko otroško izročilo

V Sodražici izpeljali projekt: Slovensko ljudsko otroško izročilo

Slovensko ljudsko otroško izročilo

Sodražica – Na Osnovni šoli dr. Ivana Prijatelja Sodražica so v tem šolskem letu izpeljali projekt Slovensko ljudsko otroško izročilo. Projekt so pripravile učiteljice slovenščine, knjižničarka in likovna pedagoginja.

Ravnateljica Majda Kovačič Cimperman je povedala, da so od začetka šolskega leta do kulturnega praznika iskali najrazličnejše vire slovenskega ljudskega izročila, poudarek pa je bil na otroškem ljudskem izročilu. Našli so precej literature, učenci pa so spraševali tudi svoje stare starše in druge občane.

Ob zaključku projekta so pripravili razstavo likovnih izdelkov, ki so jih pripravili učenci od šestega do devetega razreda. Ustvarjali so v različnih likovnih tehnikah, najboljši so bili nagrajeni. Iz vsakega razreda so bili nagrajeni trije najboljši ustvarjalci, v devetem razredu pa je bilo veliko uspešnih ustvarjalcev, tako da je letos priznanje prejelo 20 učencev. Za nagrado se bodo udeležili kulturnega dogodka v Ljubljani. Razstavljene umetnine učenk in učencev si lahko ogledate v avli sodraške osnovne šole.

Vir: radio1.si

Komentiraj