Sodražica

Ob prazniku občine Sodražica podelili priznanja za leto 2014

Nagrajenci v občini Sodražica za leto 2014
Nagrajenci v občini Sodražica za leto 2014

Sodražica – V Sodražici, občini, ki je bila ustanovljena pred 16 leti, so v petek, 24. oktobra proslavili občinski praznik.

Nagrajenci v občini Sodražica za leto 2014

Nagrajenci v občini Sodražica za leto 2014

Na prireditvi, ki je bila v novi športni dvorani je župan Blaž Milavec dejal, da so v tem času na vseh področjih vidni premiki, občina pa je vzorec, kako je lahko manjša lokalna skupnost uspešna. Ko bi le tega razumela država, je še dodal.

V osrednjem delu so podelili letošnja občinska priznanja. Županovo priznanje so prejeli Jože Košmrlj za zasluge pri organizaciji tradicionalnih Božično-novoletnih koncertov (letos bo že enajsti) Tamburaškega orkestra Sodražica ter občinsko gasilsko poveljstvo, občinski štab Civilne zaščite in nadzorna točka Sodražice podjetja Elektro Kočevje za sanacijo februarskega žledoloma.

Priznanji občine sta prejela Janez Mihelič za delo v Športnemu društvu Sodražica ter Glasbena šola Ribnica ki je letos praznovala 50 let delovanja in ima oddelek tudi v Sodražici. Priznanje je prevzela ravnateljica Majda Kokošinek.

Zlato plaketo in tudi denarno nagrado je prejel frančiškanski samostan pri Novi Štifti, ki je letos praznoval 100 let prihoda frančiškanov k Novi Štifti.

Pri izbiri datuma praznovanja občinskega praznika so se v Sodražici odločili za 30. oktober, ko jim je Marija Terezija leta 1752 dodelila pravice do tedenskih sejmov.

Vir: radio1.si

3 komentarji

Komentiraj