Loški Potok

Občina Loški Potok podelila občinska priznanja za leti 2020 in 2021

Občina Loški Potok nagradila najzaslužnejše

Loški Potok – V počastitev občinskega praznika je v soboto, 2. oktobra 2021, v dvorani večnamenskega objekta na Hribu potekala slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj, ki so se je zaradi sprejetih ukrepov v zvezi z zaščito pred koronavirusom udeležili le občinski svetniki, predsedniki vaških skupnosti ter nekaj drugih posameznikov.

Občina Loški Potok praznuje praznik 4. oktobra v spomin na dan, ko se je leta 1875 v osnovni šoli v Loškem Potoku začel redni šolski pouk.

Slavnostni govornik na prireditvi župan Ivan Benčina je najprej opozoril na neodgovorno ravnanje dela občanov glede zaščite pred koronavirusom ter hkrati izrazil upanje, da se bo to spremenilo. Nato je orisal delo in projekte, ki v občini potekajo oziroma so potekali v letošnjem letu.

V kulturnem programu so nastopili Potoški fantje, osrednji del slovesnosti pa je bila podelitev občinskih priznanj. Ker minulo leto zaradi epidemioloških razmer prireditve ob občinskem prazniku ni bilo, je bilo najprej podeljeno lanskoletno priznanje.

Listino občine Loški Potok za leto 2020 je prejela pevska skupina Binklarji za večletno delovanje na kulturnem področju v lokalni skupnosti. Priznanje je v imenu skupine prevzel Franc Vesel. Sledila je podelitev priznanj za letošnje leto.

Listino Občine Loški Potok za leto 2021 sta prejela:

  • Janko Cigale s Trave za dolgoletni prispevek k napredku vaške skupnosti in za aktivno delo v PGD Trava;
  • Marjan Cimprič iz Novega Kota za dolgoletni prispevek k napredku vaške skupnosti in društvenih dejavnosti v lokalni skupnosti. Podelitve se sicer ni mogel udeležiti.

Po podelitvi se je za prejeta priznanja v imenu vseh nagrajencev zahvalil Franc Vesel.

Vir: M. K.

Komentiraj