Ribnica

Praznik občine Ribnica 2023: Častni občan postal dr. Božidar Voljč

Na predvečer praznika občine Ribnica, ki ga obeležujemo 23. oktobra, je v dvorani Športnega centra Ribnica potekala slavnostna prireditev z bogatim kulturnim programom. Prireditev je postregla s presežki tako na glasbenem področju, kot po številu prisotnih visokih gostov ter z izjemnimi dosežki letošnjih nagrajencev.

Nagrajenci 2023

Naziv častni občan je bil podeljen dr. Božidarju Voljču za dolgoletno delo na področju zdravstva in prispevek k promociji in ugledu Ribnice.

Urbanovo nagrado je za dolgoletno delo na področju lokalnega informativnega medija prejela Televizija R.kanal+ d.o.o. 

Gallusovi priznanji sta bili podeljeni g. Petru Lesarju za raziskovalno delo in prispevek k ohranjanju ribniške in slovenske kulturne dediščine ter g. Petru Andolšku za izjemen dosežek na mednarodni olimpijadi iz astronomije in astrofizike.

Priznanji občine Ribnica sta bili podeljeni Planinskemu društvu Ribnica za dolgoletno delo in prispevek k promociji planinskih poti v Ribnici ter g. Anžetu Goležu za dosežke na športnem področju. Priznanje župana je prejel g. Božo Kostadinovski za izjemen prispevek na humanitarnem področju. Več o nagrajencih na povezavi tukaj

Prireditev so z izjemnim glasbenim programom popestrili domači glasbeniki iz Glasbene šole Ribnica in združeni pevski zbori pod taktirko dirigenta g. Aleksandra Oražma. Kvartet Glasbene šole Ribnica je odigral slovensko himno, ribniška himna pa je bila odigrana in odpeta v izvedbi, ki je skladateljsko delo domačinke Nine Šenk. Simfonični orkester Glasbene šole in mešani pevski zbor ribniških pevcev različnih vokalnih sestavov je s skupaj 120 nastopajočimi ustvaril izjemni glasbeni dogodek.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Samo Pogorelc, ki se je v govoru zahvalil vsem, ki so prispevali svoj delež k promociji in razvoju naše občine. Župan je poudaril pomen ekipnega dela ter predstavil izvedene projekte in načrte za prihodnje delo. Poklonil se je tudi letošnjim nagrajencem, ki so vsak na svojem področju, še posebno izjemni in čestital vsem občanom ob našem skupnem prazniku, prazniku Občine Ribnica.

Komentiraj