Slovenija

Costello prodali arabskemu Ardeya Globalu

Costella
Costella

Kostel – Predstavniki družbe s sedežem v Združenih arabskih emiratih so včeraj podpisali sporazume za končanje nakupa 100-odstotnega lastniškega deleža v kostelski družbi Costella, ki polni vodo s to blagovno znamko. Kupec je plačal kupnino in poravnal celoten dolg te družbe, vključno z njenimi obveznostmi do lizinških družb in države.

Iz Costelle so sporočili, da namerava novi lastnik v kratkem poravnati tudi vse njihove preostale odprte obveznosti, hkrati pa bo Costelli omogočil prodor na tuje trge, ki jih zaradi finančnih omejitev ta družba doslej ni mogla doseči.

S spremembo lastništva so Costellina last postali tudi vsi stroji in stavba s polnilnico, ki je bila do zdaj v lasti lizinške družbe. Koncesija za črpanje iz vodnega vira, ki je državna last, pa ji bo omogočila opazno okrepitev lastne proizvodnje.

“S Costello imamo dolgoročne načrte, v prihodnosti pa nameravamo še dodatno okrepiti prisotnost družbe na slovenskem trgu brezalkoholnih pijač. Hkrati podpiramo tudi ambicije uprave za prodor na tuje trge, predvsem v Severno Afriko in Bližnji Vzhod,” je ob sklenitvi dogovora o nakupu povedal lastnik Ardeye Global, poslovnež Ali Al Ameri.

Ocenil je tudi, da je blagovna znamka Costella izredno dobro prepoznavna in uveljavljena. Voda, ki jo polnijo v Kostelu, pa je po njegovem najvišje možne kakovosti.

Napovedal je še, da nameravajo Costello finančno podpreti pri razvoju v mednarodnega proizvajalca naravne mineralne vode in brezalkoholnih pijač. “Z izvedeno finančno sanacijo bodo v Costelli zagotovljena tako sedanja kot tudi prihodnja delovna mesta,” je še dejal Al Ameri.

Po besedah direktorja Costelle Luke Velepiča je bila družba predolgo v težkem finančnem položaju, z novim lastnikom pa je dobila novo priložnost za rast in razvoj. Ker niso imeli finančno močnega lastnika, številnih ambicioznih priložnosti niso uspeli uresničiti, je še pristavil.

Kot menijo v družbi, bo celovita finančna sanacija Costelle pozitivno vplivala tudi na lokalno skupnost, ki lahko v prihodnje računa na višja nadomestila. Sedež Costelle pa bo ostal v Sloveniji, kjer bo družba tudi plačevala vse davke in druge prispevke.

Costella sicer na trgu nastopa s 13 izdelki, ki so prejeli več kot 40 domačih in mednarodnih nagrad. Poleg naravne mineralne vode Costella polnijo še vode različnih okusov, športno pijačo in pijačo za otroke. Naravno mineralno vodo Costella črpajo iz izvira na obrobju kočevskega pragozda, so še zapisali v družbi.

STA

Komentiraj