Slovenija

Kostel: Voda Costella bo postala Zala

Foto:Vasja Marinč/BOBO

Kostel – Po dveh letih je podjetju Elektronček, katerega lastnik je podjetnik Joc Pečečnik, uspelo zaključiti odkup podjetja Costella. Vendar se voda, ki jo bodo polnili v tem podjetju, ne bo več imenovala Costella, saj bodo podjetju Nika Bev z letošnjim letom začeli dobavljati vodo pod znamko Zala, je na današnji novinarski konferenci sporočil Pečečnik.

V Kostelu trenutno prenavljajo in dokupujejo linije za proizvodnjo večjih količin vode, celotna investicija bo znašala okoli 6 milijonov evrov. Desetletne pogodbe s kupci so že podpisali. S 1. aprilom pa naj bi vodo že prodajali na trgu.

Podjetje Nika Bev, polnjenje brezalkoholnih pijač, d. o. o., s sedežem na Trgu republike v Ljubljani in v lasti Nine-Christine Stanić iz Splita, je blagovno znamko Zala kupilo od Pivovarne Laško Union. To pa so zdaj dali v uporabo podjetju Costella. V Costelli bodo blagovno znamko Costella medtem zamrznili.

V polnilnici mineralne vode Costella v Kostelu so lani zaradi visokih cen elektrike zaustavili 90 odstotkov proizvodnje. V času nižje tarife so napolnili le toliko vode, kolikor je bilo nujno za ohranitev koncesije za črpanje vode. Po takratnih terminskih pogodbah so morali za elektriko odšteti tudi po več kot 500 evrov na megavatno uro, je na včerajšnji novinarski konferenci povedal Joc Pečečnik, lastnik podjetja Elektronček, ki ima v lasti tudi Costello.

Pečečnik je po navedbah STA še dodal, da so imeli lani izjemno naporno leto in so se zelo potrudili, da so kljub visoki ceni električne energije ohranili zaposlene in koncesijo.

Napovedal je, da bodo kmalu začeli na novo zaposlovati, v daljšem obdobju bodo zaposlili okoli 15 ljudi.

Vir: moja-dolenjska.si, K.R.

Komentiraj