Ribnica

Že 4. akcija zbiranja odpadne električne opreme

Bojan Trdan, direktor Komunale Ribnica
Bojan Trdan, direktor Komunale Ribnica

Ribnica – Komunala Ribnica in podjetje Zeos iz Ljubljane sta po treh uspešnih akcijah zbiranja odpadne električne in elektronske opreme ter nevarnih odpadkov, pripravila še četrto, ki bo trajala do konca maja 2014.

Bojan Trdan, direktor Komunale Ribnica

Bojan Trdan, direktor Komunale Ribnica

Elektronska in električna oprema sicer ne sodi med komunalne odpadke, a žal večkrat zaradi površnosti in nemarnosti konča ravna tam, ker ne bi smela. S pravilno razgradnjo električne in elektronske opreme , na kar tudi letos opozarjajo v tej akciji , se jih da predelati v koristne surovine za nova izdelke, kar ima ponovno pozitiven vpliv na okolje, poudarja Bojan Trdan, direktor Komunale Ribnica.

Sicer v času trajanja akcije lahko katero kolo odpadno električno opremo, tudi najmanjšo baterijo, prinesete v zbirni center na sedež podjetja in tudi tako lahko sodelujete v nagradnem žrebanju. Po tri različne nagrade bodo podelili v vsako občino ustanoviteljico podjetja Komunala.

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • Pohvalno, da skrbijo za okolje, ampak nujno potrebno bi bilo tudi boljše vzdrževanje cest (krpanje lukenj, čiščenje muld in kanalov)

Komentiraj