Ribnica

Uspešno zaključili akcijo Aparat ni za kosovni odpad 2014

Žrebanje na akciji - Aparat ni za kosovni odpad 2014
Žrebanje na akciji - Aparat ni za kosovni odpad 2014

Ribnica – V prostorih Komunale Ribnica so uradno zaključili akcijo zbiranja odpadne elektronske in električne opreme, ki jo je Komunala Ribnica v sodelovanju s podjetjem Zeos četrto leto zapored organizirala v mesecu maju.

Žrebanje na akciji - Aparat ni za kosovni odpad 2014

Žrebanje na akciji – Aparat ni za kosovni odpad 2014

Z akcijo “Aparat ni za kosovni odpad!” želijo vse občanke in občane občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok spodbuditi k oddaji OEEO, odpadnih varčnih in fluorescentnih sijalk ter baterij in akumulatorjev na pravo mesto, saj nekateri omenjene odpadke še vedno odlagajo med mešane odpadke.

Z akcijo so bili zadovoljni tako župani omenjenih občin kot direktor JP Komunala Ribnica Bojan Trdan. Pohvale je ob zaključku izrekla tudi predstavnica podjetja Zeos Alenka Gruden Belavič.

V akciji je sodelovalo 373 občank in občanov, zbrali pa so ca. 12 ton odpadne elektronske in električne opreme oz. 1 kg na prebivalca, kar je ena četrtina letnega obsega tovrstnih odpadkov na prebivalca.

Največji odziv na akcijo je bil v Sodražici in Loškem Potoku, kjer nimajo zbirnega centra, medtem ko lahko v Ribnici občani odpadke oddajo vsak dan.

Kot je povedala Alenka Gruden Belavič, so rezultati akcij, ki potekajo po vsej Sloveniji, iz leta v leto boljši.

Ob koncu so župani, direktor Komunale izžrebali nagrajence, ki so sodelovali v letošnji akciji. Janez Novak je za občino Loški Potok izžrebal Pavlo Vesel, Renato Troha in Alojza Carja. Blaž Milavec za občino Sodražica Alojza Lovšina, Alojza Košmrlja in Suzano Mihelič. Jože Levstek je med Ribničani izžrebal Primoža Prelesnika, Jožeta Marolta in Tomaža Tanka. Nagrajenci bodo prejeli jakne in kompostnike. Med osnovnošolci, ki bodo prejeli žoge je Bojan Trdan izžrebal Hano Anzeljc, Lano Arko in Timoteja Arka. Glavno nagrado, ki jo podarja podjetje Zeos bo prejel Matjaž Arko z Opekarske ceste v Ribnici.

V prostorih Komunale Ribnica v Goriči vasi si lahko tudi ogledate razstavo, ki so jo pripravili učenci na temo ločevanja odpadkov.

Alenka Gruden Belavič – Zeos o akciji
Direktor Komunale Ribnica Bojan Trdan o zaključku akcije ‘Aparat ni za kosovni odpad’

Vir: radio1.si

1 komentar

  • Na žalost je en Ribnčan akcijo zgrešil, saj je ta teden odvrgel sesalec in ne stol, kar ob mostu čez Sajevec blizu Nemške vasi. Žalostno.

Komentiraj