Ribnica

Zaključena akcija zbiranja odpadne električne in elektronske opreme 2016

Žrebanje nagrad ob zaključku akcije 2015
Žrebanje nagrad ob zaključku akcije 2015

Ribnica – V prostorih Komunale Ribnica so uradno zaključili akcijo zbiranja odpadne elektronske in električne opreme, ki jo podjetje v sodelovanju z družbo Zeos šesto leto zapored organizira v mesecu maju.

Z akcijo želijo vse občanke in občane občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok spodbuditi k oddaji odpadnih varčnih in fluorescentnih sijalk ter baterij in akumulatorjev na pravo mesto, saj nekateri omenjene odpadke še vedno odlagajo med mešane odpadke.

Čeprav je tokrat v akciji sodelovalo manj občanov kot prejšnja leta, pa je bil iztržek enak kot lani. Zbrali so namreč 8330 kilogramov te opreme. Kupone in s tem pravico sodelovanja v nagradni igri je oddalo 271 občanov.

Direktor podjetja Komunala Bojan Trdan  je povedal, da so pri zbiranju imeli terenske akcije v odročnih krajih in sicer na Slemenih in v Dragarski dolini. Vsakič izžrebajo tudi lepe nagrade. Letos so to bili kompostniki in sekljalniki za sadje.

V občini Ribnica so to Janez Klun, Gregor Pugelj in Antonija Prelesnik, v Občini Sodražica Mateja Puželj, Mirko Oražem in Silvo Košmrlj ter v občini Loški Potok Andreja Debevc, Marija Mohar in Toni Brežič.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj