Ribnica

Z Družinskim zakonikom na referendum?

Javna tribuna o Družinskem zakoniku

Arbitražni sporazum o meji s Hrvaško je tema, ki že dalj časa razjeda slovensko družbo. Zdaj je na to rano vlada dodala še družinski zakonik, ki poleg oblasti in opozicije deli tudi ljudi. Bo potreben še en referendum?

O tem in še nekaterih drugih aktualnih dogodkih so v Ribnici govorili vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, poslanka te stranke v državnem zboru Alenka Jeraj in nekdanja ministrica za delo družino in socialne zadeve, sicer predsednica odbora za delo pri strokovnem svetu SDS Marjetka Cotman.

Največ časa so namenili Družinskemu zakoniku in tem, kar se je v torek in včeraj dogajalo na seji matičnega odbora v državnem zboru. Člani odbora kot je dejala Jerajeva, niso prišli daleč, saj so v dveh dneh uspeli prečesati le tri člene tega zakonika, skupaj pa jih je kar 300. Meni še, da se na pobudo Civilne iniciative, seveda če vlada ne bo upoštevala nekaterih pripomb SDS-a, referendumu ne bo mogoče izogniti.

Marjetka Cotman, ki je v času prejšnje vlade poleg priprave delovno pravne zakonodaje snovala tudi zakon o registraciji isto spolnih partnerskih skupnosti, je poudarila, da se v Sloveniji izmikamo praksi mnogih držav evropske skupnosti. V teh državah namreč velja, da se pred sklenitvijo takšnih zakonskih zvez naredijo izčrpne analize , in sicer koliko časa bo ta zveza trajala in predvsem, kako naj bi vplivala na posvojenega otroka. Pri nas je teh analiz premalo, kar je temeljna pripomba največje opozicijske stranke.

Zvok
Alenka Jeraj o Družinskem zakoniku
Marjetka Cotman o Družinskem zakoniku

Vir: radiokrka.com

Komentiraj