Ribnica

V torek nadaljevanje delne proizvodnje v Riku Ribnica

Riko Ribnica - podrta streha zaradi snega
Riko Ribnica - podrta streha zaradi snega

Ribnica – V ribniškem Riku, izdelovalcu cestne mehanizacije, kjer se je v nedeljo (24.3.2013) dopoldne predvidoma zaradi prekomerne teže snega vdala dvokapna streha proizvodne hale s 1500 kvadratnimi metri površine, ocenjujejo škodo na več kot milijon evrov. Riko danes svoje kupce in poslovne partnerje obvešča, da lahko z njim normalno poslujejo.

Riko svoje kupce in poslovne partnerje obvešča, da lahko z njim normalno poslujejo. Kot je direktor Rika Janez Šilc povedal, se je v nedeljo, nekaj pred 9. uro dopoldne, zrušila sicer redno vzdrževana streha Rikove proizvodne hale, iz katere so že v nedeljo popoldne rešili vse, kar se je v danih razmerah dalo od tam rešiti. V objektu so tudi odklopili elektriko in ogrevanje.

Riko Ribnica - podrta streha zaradi snega

Riko Ribnica – podrta streha zaradi snega. (Foto: Milan Glavonjić/STA)

Šilc: Kupci posledic nedeljske nesreče ne bodo občutili

Sicer jim reševanje proizvodne opreme, strojev in orodja otežuje debela snežna odeja, ki se je vsula s podirajoče se strehe, kljub temu pa bodo v drugi Rikovi proizvodni hali v torek nadaljevali s preseljeno delno proizvodnjo oz. sestavljanjem gotovih izdelkov, tako da njihovi kupci posledic nedeljske nesreče ne bodo občutili, je poudaril direktor.

Medtem so prizorišče nesreče zavarovali in v njem zaradi velike nevarnosti prepovedali gibanje nepooblaščenim, je nadaljeval direktor in dodal, da jih je nesreča udarila ravno v času zime, ki je za družbo, ki med drugim izdeluje mehanizacijo za čiščenje snega, najugodnejši čas poslovanja.

Šilc predvideva, da Rikova proizvodnja zaradi navedene nesreče ne bo težje okrnjena. Hkrati za pet desetletij staro proizvodno halo, ki je po njegovem verjetno preživela svoj čas in popustila pod prekomerno težo snega, meni, da bo morda potrebno njeno ruševino odstraniti in proizvodni objekt nadomestiti z novim. Več bo znanega v prihodnjih dneh, ko bo mogoče ruševino in njeno statiko bolje preiskati, je dodal.

V času zrušenja strehe v hali ni bilo ljudi

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Zaradi snega poškodovani objekt je bil zavarovan, vendar v Riku še ne vedo, kako bodo uveljavljali škodo, prizorišče nesreče pa so si v nedeljo popoldne ogledali tudi predstavniki policije. Sicer je šlo “za srečo v nesreči”, saj v času zrušenja strehe v hali ni bilo ljudi, je nadaljeval Šilc.

V Riku, ki zaposluje 45 ljudi, zadnja leta poslujejo pozitivno. Za preteklo leto pričakujejo približno četrt milijona evrov dobička, podobno pa načrtujejo tudi za tekoče leto. Nedeljska nesreča njihovih načrtov ne bo spremenila, kako bodo sanirali poškodovano proizvodno halo, pa se bodo morali v Riku še odločiti, je še povedal Šilc.

Vir: siol.net

Komentiraj