Ribnica

Riko na hišnem sejmu 2015 predstavil nova izdelka

Riko - hišni sejem 2015
Riko - hišni sejem 2015

Ribnica – Podjetje Riko Ribnica, ki nadaljuje tradicijo nekdanjega velikega Rika kot največjega slovenskega izdelovalca ekološke opreme za zimsko čiščenje in vzdrževanje cest je v četrtek, 28. maja 2015 na tradicionalnem hišnemu sejmu poleg šestih družin Rikovih plugov, predstavil tudi nova izdelka, snežna pluga RIKO SPV in RIKO SPX, ki sta sad lastnega razvoja v zadnjih treh letih.

Poleg tega se v podjetju, ki zaposluje 41 delavcev, lahko v zadnjemu letu pohvalijo z novo upravno zgradbo in prostori za skladiščenje gotovih proizvodov.

Uredili so tudi vse manipulativne površine namenjene prezentacijam. Poleg lastnih zaposlenih v podjetju Riko Ribnica omogoča delo tudi preko 30 kooperantom iz bližnjega okolja.

V podjetju imajo odlično organizirano prodajo, servis ter oskrbo z rezervnimi deli preko generalnih zastopnikov tako doma kot v tujini.

Lani so v podjetju prodali izdelkov za 5, 6 milijona evrov, tudi letošnja realizacija plana naj bi šla po tej poti. »Vesli smo, da so se našega sejma udeležili poslovni partnerji iz skoraj vseh držav s katerimi sodelujemo, tudi balkanskih, » je dejal direktor podjetja Matija Brodnik.

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • “Rika kot največjega slovenskega izdelovalca ekološke opreme za zimsko čiščenje in vzdrževanje cest” .

    “Izdelovalca ekološke opreme” ? A to je nekakšna šala ali kaj? To, da izdelujejo stroje za posipanje soli (oz. novodobne kemikalije za topljenje snega) je po novem ekološko dejanje? Ali so težki tovornjaki, ki prevažajo ta kup železja ekološki?

    So morda butalski poglavarji na kakšni seji redefinirali besed ekološko, pa o tem še niso seznanili širšo butalsko javnost?

    Ne pokati takih nebuloz, no !

Komentiraj