Ribnica

Ribniški župan na obisku v podjetju RIKO Ribnica

Obisk v podjetju Riko Ribnica

Ribnica – V torek, 15. februarja 2022 se je župan, Samo Pogorelc, z veseljem odzval povabilu g. Matije Brodnika, direktorja podjetja Riko Ribnica, ki zaposluje skoraj 50 delavcev in na trgu ponuja kar 150 različnih izdelkov.
Spregovorila sta o aktualnih temah in nadaljnjem sodelovanju med podjetjem in lokalno skupnostjo. Namreč, prav povezovanje in aktivno sodelovanje med deležniki sta ključnega pomena za uspešen nadaljnji gospodarski razvoj v lokalni skupnosti. Obisk se je zaključil z ogledom in predstavitvijo njihovega raznolikega proizvodnega obrata.

Riko Ribnica je podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo opreme cestne mehanizacije. Sedanja dejavnost zajema zimski program (plugi, posipalci,..), letni program (cestne pometalne naprave, obcestne kosilnice, sekalce vej,..) , montažo izdelkov na vozila ter servisno službo. Ponujajo kakovostno obdelavo kovin, laserski razrez, krivljenje, peskanje ter strokoven projektni inženiring. Z lastnim znanjem in uglednimi partnerji skrbijo za trajnostni razvoj in zeleno prihodnost, saj z najsodobnejšo tehnologijo za drobljenje, sekanje, stiskanje in sortiranje surovin, veliko prispevajo k bolj čisti naravi.

Komentiraj