Šport

Damjana Škaperja zamenjal Gregor Cvijič na mestu trenerja RD Riko Ribnica

Damjan Škaper in Gregor Cvijič

Ribnica – Vodstvo Rika Ribnice je po sobotnem domačem porazu proti mariborskemu Braniku v elitni rokometni ligi NLB z mesta trenerja razrešilo Damjana Škaperja, na njegovo mesto pa postavilo Gregorja Cvijića, poroča časnik Delo. Škaper ostaja v klubu kot Cvijićev pomočnik.

V rokometnem klubu Riko Ribnica so se zavoljo slabih rezultatov v novi sezoni odločili za zamenjavo trenerja. Damjana Škaperja je zamenjal Gregor Cvijič, ki je med drugimi že vodil Loko, Slovan in Gorenje.

Zanimivo, Škaper je marca lani zamenjal Sinišo Markoto, prav ta pa je z zmago z Mariborom v Ribnici sprožil njegovo zamenjavo. Ribničani so po devetih tekmah s štirimi zmagami šele na sedmem mestu lestvice lige NLB. V prejšnji sezoni so bili drugi. Kljub temu se niso odločili igrati v evropski ligi in stavili na domače prvenstvo, v katerem jim ne gre najbolje.

Škaper ostaja pomočnik

Ribnica bo konec tedna gostovala pri novem prvoligašu Ljubljani. Škaper bo ostal v klubu kot Cvijičev pomočnik, je potrdil predsednik kluba Marko Obrstar.

o je že druga trenerska zamenjava v ligi NLB, potem ko je Romana Zarabca pri Krki nasledil povratnik Mirko Skoko, zmagovalec superpokala leta 2018.

Gregor Cvijič je v sezoni 2014/15 popeljal Gorenje na zaključni turnir pokala EHF v Berlinu. Slovana je pripeljal v prvo ligo in se izkazal tudi v Škofji Loki.

Komentiraj