Šport

Damjan Škaper – novi trener članske ekipe RD Riko Ribnica

Damjan Škaper
Damjan Škaper

Ribnica – Novi trener članske ekipe RD Riko Ribnica, ki jo bo vodil naslednji dve sezoni, je Damjan Škaper.

Predsednik rokometnega društva Riko Ribnica, Marko Obrstar je v svojem sporočilu za javnost med drugim zapisal:

Sporočamo vam, da je prišlo do uspešnega dogovora z Damjanom Škaperjem, da prevzame vodenje članske ekipe RD Riko Ribnica tudi v naslednjih dveh sezonah.

Pravijo, da gre v tretje rado in na naše veliko zadovoljstvo je Damjan tokrat sprejel ponudbo, da nadaljuje svoje uspešno delo, s katerim se je že dokazal tako v zaključku letošnje sezone, kot tudi v zaključku sezone 2016/17, ko je obakrat v končnicah prvenstva uspešno pripeljal člansko ekipo do bronaste medalje, potem ko sta klop predčasno zapustila Robert Beguš in Siniša Markota.

Za Damjanom je zelo uspešna igralska kariera. V vlogi pomočnika, ki jo je opravljal od sezone 2014/15 dalje in glavnega trenerja v omenjenih končnicah, si je nabral veliko dragocenih izkušenj, je zelo dobro strokovno podkovan, ima prepotrebno trenersko širino, je umirjen in velik človek.

Damjanu je bil ponujen prevzem članske ekipe že pred sezono 2013/14, prav tako tudi po končani sezoni 2016/17, a se obakrat ni odločil za ta korak, predvsem zaradi službenih in družinskih obveznosti. Kot rečeno, v tretje gre rado in tokrat odločitev z njegove strani ni bila težka.

Imeti na klopi domačega strokovnjaka je privilegij in veselimo se novih izzivov in uspehov v prihodnosti. Želimo mu, da uspešno nadaljujejo začrtano pot.

Vlogo pomočnika trenerja bo prevzel Aljaž Pavlič, ki še naprej ostaja tudi trener vratarjev.

Predsednik,
Marko Obrstar

Komentiraj