Ribnica

V ribniškem Gradu podelili Oskarje

Zaključna prireditev ribniških mažoret - Podelitev oskarjev

Nastop mažoret v Gradu

Ribnica – Ob koncu šolskega leta je Društvo mažoret in plesalcev Ribnica ribniški grajski ambient spremenilo v mali Hollywood. V petek, 17.6.2011 zvečer so namreč uprizorili slavnostno podelitev oskarjev.

Čeprav se po ribniških ulicah ne sprehajajo Angelina Joli, Megan Fox ali Brad Pitt, so dokazali, da imajo svoje zvezdice, ki si čisto zares zaslužijo zlate kipce. Zaključno prireditev sta organizirali mentorici Sabina Ivančič in Jana Rus.

Začelo se je malo pred osmo uro zvečer, ko je Ribniški pihalni orkester s filmsko glasbo privabil ljudi v ribniški Grad. Oskarje so podeljevali v 12. različnih kategorijah: komedija, risanka, romantika, animirani film, muzikal, epsko zgodovinski film, pustolovski film, znanstvena fantastika, grozljivka, western, akcijski film in vojni film. V vsaki kategoriji so bili nominirani trije filmi, dobitnik oskarja pa se je nato predstavil s plesno točko. Oskarje sta podeljevala glamurozna in simpatična voditelja Nuša Lesar in Sašo Hočevar, ki sta napovedi, kot se za Hollywood spodobi, humorno obarvala. Za sproščanje napetosti, ki je nastala med podeljevanjem oskarjev, je poskrbela glasbena skupina Jur Jandar iz Sodražice. Ambient v ribniškem Gradu se je znova pokazal kot zelo primeren za tovrstne prireditve, saj je zares pričaral slovesno hollywoodsko vzdušje. Prireditev si je ogledal tudi ribniški župan Jože Levstek, ki je ob koncu dejal: »Vse imamo, kar imajo veliki!«

Vir: radio1.si

Komentiraj