Ribnica Šport

Ribniške mažorete v Samoboru osvojile kar sedem medalj

Ribniške mažorete v Samoboru
Ribniške mažorete v Samoboru

Samobor  – V soboto, 4. 6. 2016, je v Samoboru na Hrvaškem potekalo mednarodno twirling in mažoretno prvenstvo, na katerem je sodelovalo kar 31 mest iz različnih držav Evrope. Med njimi so bile tudi naše ribničanke.

V Samoboru so se ribniške mažorete predstavile s kar sedmimi različnimi koreografijami (solo, duo in skupinskimi) in prav vseh sedem je stalo na zmagovalnih stopničkah.

Domov so prinesle 4 zlate, 2 srebrni in eno bronasto medaljo. Skupinski koroegrafiji Nočna mora – skupina junior in People – skupina senior sta očarali tako sodnike, kot ostale konkurenčne države in obe zasedli 1. mesto, prvo mesto so si priplesale tudi solistka Anja Oblak in duo Špela Šolaja in Maruša Košmrlj. Srebro je romalo v roke duetu Niki Gornik in Evi Gornik, ter solistki Nastji Lovšin. Naša najmlajša solistka Gala Bartol pa si je priplesala bron. Kot vrhunec večera in njihovega uspeha pa je koreografija mentorice Jane Rus, z naslovom People, postala najboljša koreografija prvenstva in dobila zmagovalni pokal.

Dekleta v naslednjih dneh čakajo še zaključni nastop društva in kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2016, ki bo letos oktobra v Angliji. Kvalifikacije se bodo odvijale, v nedeljo, 19.6.2016 v dvorani Športnega centra Ribnica.

Kljub težavam z dvorano ŠCR, ki zadevajo Društvo mažoret in plesalcev Ribnica v zadnjih mesecih, so dekleta večkrat treninge morala izvesti tudi zunaj na šolskem igrišču, a so dokazala, kako močna želja in ljubezen do plesa sta v njih in Ribnico s svojimi uspehi spet ponesle širom Evrope.

Čestitke vsem plesalkam in mentoricama Sabini Ivančič in Jani Rus.

Komentiraj