Ribnica

Občina Ribnica ljubiteljskim kulturnikom zaračunava najem dvorane

Ribniške mažoretke so naslov evropskih prvakinj osvojile že drugo leto zapored.
Ribniške mažoretke so naslov evropskih prvakinj osvojile že drugo leto zapored.

Ribnica – V deželi suhe robe in lončarstva je završalo. V Društvu mažoret in plesalcev Ribnica, ki ima 100 aktivnih članov, so prejeli račun za najem dvorane TVD Partizan. Za tri letošnje mesece, torej od januarja do marca, naj bi občini Ribnica plačali 3500 evrov najemnine.

»Vsak dan vadi več skupin, saj mlajše vadijo dvakrat na teden, starejše, ki tudi tekmujejo, pa trikrat do štirikrat,« razloži Tina Jurkovič, predsednica Društva mažoret in plesalcev Ribnica. Na prvi pogled najemnina, 13,5 evra na uro, ni visoka, a ko seštejemo ure, ki jih prebijejo na treningih, društvo nima denarja, da bi plačalo tak znesek.

»Račun smo zavrnile, kaj pa naj drugega?« pravi Tina Jurkovič, ki razloži, da bi, če bi upoštevale zaračunavanje najemnine po novem pravilniku, morale občini vsako leto plačati od 10.000 do 12.000 evrov za najem prostorov, v katerih vadijo.

»Če bi trenirale le enkrat na teden, ne bi mogle biti evropske prvakinje. Račun smo zavrnile, kaj pa naj drugega,« pravi Tina Jurkovič, predsednica Društva mažoret in plesalcev Ribnica.

»Glede prostorov smo za izenačitev športa in kulture,« pravita Antonija Češarek in Eda Štanfelj.

»Ne vem, kako bomo to rešili,« pravi ribniški župan Jože Levstek.

Celoten članek je na voljo na http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/prvakinje-kaznovane-ker-odlicno-delajo

1 komentar

Komentiraj