Ribnica Šport

20. EVROPSKO PRVENSTVO MAŽORET: Ribničanke domov ponovno prinesle pokale

20. EVROPSKO PRVENSTVO MAZORET Ribnicanke domov ponovno prinesle pokale.jpg
20. EVROPSKO PRVENSTVO MAZORET Ribnicanke domov ponovno prinesle pokale.jpg

Crawley, Velika Britanija – 8. in 9. oktobra 2016 je v kraju Crawley, Velika Britanija, potekalo že 20. evropsko prvenstvo mažoret in twirl tehnike zveze NBTA EU.
Letos so se Ribničanke kvalificirale na evropsko prvenstvo s kar 8 koreografijami v različnih težavnostnih kategorijah. 30 deklet je pod mentorstvom Jane Rus in Sabine Ivančič pridno treniralo vse leto. Svoje znanje pa so utrdile konec avgusta še na 3-dnevnih pripravah, ki so potekale v Ribnici. Zato so pripravljene in željne novih izkušenj v petek, 7.10.2016, skupaj s stalno podporo navijačev odpotovale v Anglijo.

Med 1.300 nastopajočimi iz enajstih evropskih držav (Češka, Anglija, Norveška, Italija, Bolgarija, Romunija, Belgija, Slovenija, Francija, Nizozemska in Hrvaška), so bile tudi članice Društva mažoret in plesalcev Ribnica. Tekmovale so v treh skupinskih točkah (2x senior in 1x junior) ter v petih posameznih (solo senior, junior in preteen ter dvakrat duet senior). Dekleta so Ribnici prinesla srebro in dva brona, pohvalijo pa se lahko še  s 6., 7. in 10. Mestom. »Več kot ponosna na moje punce. Trud je bil poplačan in verjamem, da smo dobile nov zagon in energijo, da v tej smeri tudi nadaljujemo,«  jih je pohvalila predsednica Tina Jurkovič.

Uvrstitve Ribničank:

Kategorija Duo Accessories Senior, Eva Gornik in Nika Gornik, mentor Jana Rus – 7. mesto.
– Kategorija Duo Accessories Senior, Maruša Košmrlj in Špela Šolaja,, mentor Jana Rus – 10. mesto.
– Kategorija Solo Accessories Senior, Anja Oblak, mentor Jana Rus – 3. mesto.
– Kategorija Parade corps Senior – točka Matrica, pod mentorstvom Jane Rus – 6. mesto.
– Kategorija Accessories corps Junior – točka Nočna mora pod mentorstvom Sabine Ivančič – 3. mesto.
– Kategorija Accessories corps Senior- točka People pod mentorstvom Jane Rus – 2. mesto.

Letošnje prvenstvo je bilo za mentorici gotovo eno najtežjih, saj sta celotno tekmovanje zaradi porodniškega dopusta spremljali doma. Ob uspehih nista mogli skrivati solz sreče in navdušenja. Kot pravita, je to le potrditev za trdo delo ter zagon za nadaljnje. Prav tako pa motivacija za treninge za vse članice društva, ki že zrejo novim tekmovanjem naproti. V zadnjih mesecih sta Jano in Sabino  nadomestili Živa Rigler in Anja Oblak, ki sta mentorstvo ter mesto tekmovalke več kot uspešno usklajevali.

Petdnevno potovanje z uspešnim zaključkom jih je vse skupaj še bolj združilo in spoprijateljilo. Tako kot vsa leta do sedaj, niso samo tekmovali pravijo, predvsem so se zabavali in pridobivali nove izkušnje ter prijateljstva. Skupaj z navijači so v dvorani naredili pravo navijaško vzdušje, kjer jih je spremljala tradicionalna slovenska harmonika. Predstavili so našo malo, a lepo Slovenijo v najlepši luči.

Kljub uspehom, pa vseeno ostaja grenak priouks. V letošnjem letu se društvo s predsednico na čelu bori za uspešno sodelovanje z Občino Ribnica. V zadnjem mesecu so bila dekleta primorana trenirati celo v dvorani Občine Velike Lašče, ki jih je sprejela odprtih rok in tako omogočila, da so punce dodelale še zadnje detajle in Ribnico ter Slovenijo spet ponesle v vrh Evrope. Iskreno se jim zahvaljujemo! V Ribnici so imele na voljo le zunanje površine ter občasno nekaj dvoran v Športnem centru, ki za naše delo niso primerne. Tudi v tekočem šolskem letu ne kaže, da bi se pogoji spremenili, saj so morale skrčiti treninge mlajšim skupinam, hkrati pa ostale brez pomembnega termina treningov najstarejše skupine, ki domov prinaša največje uspehe.

Da pa zaključimo v pozitivni luči, gre velika zahvala vsem staršem za podporo in pomoč ter navijačem za dobro družbo in veselje, ki ga delijo z nami ves čas. Velika zahvala pa tudi našim sponzorjem in donatorjem: Inotherm, Alojzij Ambrožič, Delta&Co, Petra Šilc, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, Dušica Kordiš, Anis trend, Tina bar, Micro era, Jože Šilc, Franc Češarek.

Za Društvo mažoret in plesalcev Ribnica
Živa Rigler

Komentiraj