Šport

Ribniške mažoretke spet premagale vso evropsko konkurenco

Ribniške mažoretke so naslov evropskih prvakinj osvojile že drugo leto zapored.
Ribniške mažoretke so naslov evropskih prvakinj osvojile že drugo leto zapored.

Ribniške mažoretke so po lanski zmagi na letošnjem prvenstvu, ki ga je gostila Italija, ubranile naslov evropskih prvakinj.

V italijanskem mestu Lignano Sabbiadoro je v okviru evropske zveze mažoretk (National Baton Twirling Association Europe, NBTA EU) pretekli konec tedna potekalo že 19. evropsko prvenstvo mažoret in twirl tehnike.

Najboljše v konkurenci 1.300 nastopajočih iz dvanajstih držav

Slovenske barve so kot lanske zmagovalke zastopale mažoretke iz Ribnice, ki so zdržale pritisk in ubranile naslov evropskih prvakinj.

35 deklet pod mentorstvom Jane Rus in Sabine Ivančič je na prvenstvu s točko Črne vdove dokazalo, da ne obvladajo le plesa s palico, temveč tudi korakanje. V najzahtevnejši in precizni kategoriji Parade corps senior so namreč Ribničanke ugnale vso konkurenco 1.300 nastopajočih iz dvanajstih držav ter osvojile prvo mesto.

Mentorici sta bili nad zmago več kot navdušeni. Kot pravita, je to le potrditev trdega dela, saj so po lanski zmagi trenirale še bolj trdo in zavzeto, da bi ubranile naslov.

Dekleta so se izkazala tudi posamično

Skupni uspeh ni bilo edino veselje, ki so ga dekleta prinesla v Slovenijo, temveč so bile uspešne tudi posameznice.

Solistka Anja Oblak je očarala z zgodbo o realnosti našega planeta in varovanju Zemlje ter osvojila četrto mesto, Špela Šolaja in Maruša Košmrlj sta v duetu s hudomušno in življenjsko točko marsikaterega poročnega para zasedli šesto mesto, najmlajši duet Gale Bartol in Nadje Kordiš pa je z zgodbo o lutki zasedel sedmo mesto.

Obljubljajo predstavo za domače občinstvo

Predsednica Društva mažoret in plesalcev Ribnica Tina Jurkovič je po zmagi na dekleta več kot ponosna. “Vsem je bil poplačan trud in verjamem, da smo dobile nov zagon in energijo, da v tej smeri nadaljujemo.”

Ob tem je že napovedala, da bodo naredile vse, da se kvalificirajo na naslednje evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Anglija.

Še prej pa se bodo dekleta predstavila domačemu občinstvu. Velik spektakel, s katerim bodo obeležili tudi 15. obletnico delovanja društva, napovedujejo za 19. decembra letos.

Komentiraj