Ribnica

V Ribnici zasadili višnjo ob Dnevu miru 2013

Zaseditev višnje ob Dnevu miru 2013 v Ribnici
Z leve: župan Jože Levstek, Šele Suljević in Branko Gorečan so se lotili dela, pri tem so jim pomagali tudi otroci.

Ribnica – Svetovni dan miru so včeraj, 21.9.2013 v Ribnici počastili z zasaditvijo drevesa – višnje, na dvorišču Doma starejših občanov. Dogodek je tako združil pobudnike urejanja tako imenovanega sadnega vrta na zelenici doma, kjer že močne korenine poganjajo pred štirimi leti zasajene lipe in lani ob istem dnevu zasajena češnja.

Zaseditev višnje ob Dnevu miru 2013 v Ribnici

Z leve: župan Jože Levstek, Šele Suljević in Branko Gorečan so se lotili dela, pri tem so jim pomagali tudi otroci.

S člani društva Joga, ki je pobudnik olepšavanja okolice doma je tudi tokrat sodelovala osnovna šola dr. Franceta Prešerna oziroma učenci nižjih razredov, ki so na asfaltnih površinah lično ustvarjali s kredami in barvicami. Narisali so celo dom, seveda tako, kot ga oni vidijo, ter v mavričnih barvah zapisali še vrsto iskrenih sporočil v katerih prevevajo iskrene želje miru in sožitja.

Društvu Joga in šoli se je pridružila tudi občina Ribnica, območna izpostava sklada za kulturne dejavnosti ter gostitelj, Dom starejših občanov. Zasajeno drevo je blagoslovil ribniški dekan mag. Anton Berčan. Sporočilo vseh zbranih ob tem dnevu se ni prepletalo le s pozivom po prekinitvi ognja in nenasilju, ki je bil na splošno naslovljen zemljanom, ampak predvsem po miru v naših glavah, je dejal Branko Goričan, direktor Doma starejših občanov Ribnica.

V društvu Joga že dalja časa tesno sodelujejo z Domom. Nakazane želje jim je društvo seveda v okviru svojih možnosti tudi uresničilo. Pred domom naj bi v prihodnje že zasajenima sadnima drevesoma dodali še novo. Tako bi imeli tam čez nekaj let sadni vrt po meri stanovalcev doma.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj