Ribnica

Ob Dnevu miru 2016 v Ribnici zasadili slivo

Župan Jože Levstek, Branko Goričan in predsednik društva Joga v vsakdanjem življenju Šele Suljević so zasadili drevo – tokrat slivo.
Župan Jože Levstek, Branko Goričan in predsednik društva Joga v vsakdanjem življenju Šele Suljević so zasadili drevo – tokrat slivo.

Ribnica – Ob 21.septembru, mednarodnemu Dnevu miru, ko je točno ob poldan generalni sekretar Združenih narodov pozvonil na zvon miru in pozval k prekinitvi ognja in k nenasilju po vsem svetu. V Ribnici so z roko v roki različne institucije posadile drevo miru.

Ta mir naj bi ljudje povsod udejanili tako na svetovni, kot državni in povsem zasebni ravni. V številnih državah so v počastitev Dneva miru posadili na stotine tisoč dreves, ki simbolizirajo upanje in nadaljevanje življenja. Temu dejanju so se že šestič pridružili tudi v Ribnici. Pred tamkajšnjim domom starejših občanov so župan Jože Levstek, direktor te ustanove Branko Goričan in predsednik društva Joga v vsakdanjem življenju Šele Suljević, zasadili drevo – tokrat slivo.

Dogodek je tako združil pobudnike urejanja tako imenovanega sadnega vrta na zelenici doma, kjer že poganjajo močne korenine sadnih vrst. S člani društva Joga, ki je pobudnik olepševanja okolice doma, je tudi tokrat sodelovala osnovna šola dr. Franceta Prešerna oziroma učenci nižjih razredov, ki so na asfaltnih površinah lično ustvarjali s kredami in barvicami. Narisali so celo dom, seveda tako, kot ga oni vidijo ter v mavričnih barvah zapisali še vrsto iskrenih sporočil, iz katerih vejejo iskrene želje po miru in sožitju.

Društvu Joga in šolarjem so se pridružili tudi predstavniki občine Ribnica, območne izpostave Sklada za kulturne dejavnosti ter gostitelja – Doma starejših občanov in župnijskega urada. Sporočilo vseh zbranih ob tem dnevu se ni prepletalo le s pozivom k prekinitvi ognja in nenasilju, ki je bil na splošno naslovljen Zemljanom, ampak predvsem po miru v naših glavah, je dejala članica društva Joga Darinka Suljević.

Vse od leta 2000, odkar se izvaja ta projekt, so do lani po vsem svetu zasadili 103 milijone dreves, sto milijonov pa so jih načrtovali zasaditi do prihodnjega leta.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj