Ribnica

V Ribnici počastili Dan miru 2014

Dan miru 2014 v Ribnici
Dan miru 2014 v Ribnici

Ribnica – Množična dogajanja in prireditve v počastitev mednarodnega dneva miru, ki se ga po sklepu Generalne skupščine ZN od leta 2002 praznuje vsako leto 21. septembra, so v Sloveniji postale že prava redkost. V Ribnici pa temu ni tako.

Dan miru 2014 v Ribnici

Dan miru 2014 v Ribnici

Ob svetovnem dnevu miru, ki je bil ob njegovi razglasitvi leta 1981 posvečen spominu na ideale miru in njihovi krepitvi tako v okviru narodov, kot med njimi, danes pa se ga praznuje kot dan svetovnega premirja in nenasilja, so v Ribnici letos že četrto leto zapored organizirali prireditev, ki je v skupni želji po miru združila nekaj sto udeležencev – od najmlajši do najstarejših.

Povabilu Društva Joga v vsakdanjem življenju Ribnica, da bi skupaj počastili mednarodni dan miru, so se tudi letos odzvali: Dom starejših občanov Ribnica, občina Ribnica, JSKD Ribnica, OŠ Dr. Franceta Prešerna Ribnica, Vrtec Ribnica, Glasbena šola Ribnica in Župnijski urad Ribnica.

Golobčki miru iz papirja, na katere so udeleženci zapisovali svoje želje za mir na svetu, so bili le delček v pestrem dogajanju pri Domu starejših občanov Ribnica, kjer so ob kulturnem dogajanju zasadili tudi drevo miru. Jablana, ki so jo zasadili, je bila po češnji, višnji in marelici, ki so jih zasadili v preteklih treh letih, že četrto drevo miru, že na prireditvi pa so povedali, da bodo prihodnje leto zasadili hruško. Za posaditev novega drevesa miru pa bodo tudi prihodnje leto organizirali prireditev, ki se je je letos udeležilo mnoštvo ribniških otrok, pa tudi lepo število stanovalcev Doma starejših občanov Ribnica.

Vir: dolenjski.ist-si, M. L.-S.

2 komentarja

Komentiraj