Ribnica

V Ribnici kmalu gradnja novega multifunkcionalnega športnega objekta

V Ribnici kmalu nov športni objekt
V Ribnici kmalu nov športni objekt

Ribničani bodo predvidoma že prihodnje leto začeli z gradnjo novega multifunkcionalnega športnega objekta, ki bo namenjen šolski in javni uporabi.
Objekt bo stal na okoli 4700 kvadratnih metrov velikem območju, ki se nahaja v neposredni bližini Športnega centra, osnovne šole in vrtca. V obsežnem kompleksu bo umeščena univerzalna ploščad za različne športne igre, igralna enota za mlajše osnovnošolce, če bo dovolj prostora, pa tudi bazen, je povedal ribniški župan Jože Levstek. Poleg športnih in rekreacijskih aktivnosti naj bi noviteto uporabljali tudi v kulturne namene za družabne prireditve na prostem.

Vrednost investicije je 520 000 evrov, pri oblikovanju projekta pa bodo lahko svojimi zamislimi sodelovali tudi občani. Ribničani se nove pridobitve veselijo tudi zato, ker jim je od zasebnika končno uspelo odkupiti del zemljišča, na katerem bo objekta stal. Odkupni boj med občino in občanom je namreč trajal kar 20 let, slednji pa bo za dobrih 460 kvadratnih metrov zemljišča sedaj dobil 28 tisoč evrov.

ZVOK: Župan Jože Levstek o športnem centru

Vir: radiokrka.com

Komentiraj