Ribnica

Spominska slovesnost na Mali gori ob 71-letnici TIGR-a

Gregor Virant

Gregor Virant

Ribnica – Na Mali gori nad Ribnico je v soboto, 12.5.2012 potekala spominska slovesnost ob 71. obletnici prvega strelskega obračuna med Slovenci in italijansko vojsko v okupirani Sloveniji, ki je bil 13. maja 1941.

Organizacija TIGR bi lahko bila s tem, ko je združevala domoljube vseh političnih usmeritev, zgled v sedanjem iskanju dogovora o ukrepih za izboljšanje stanja v državi, je na sobotni prireditvi v počastitev prvega oboroženega spopada tigrovcev s fašističnim okupatorjem na Mali gori nad Ribnico dejal predsednik DZ Gregor Virant.

V organizaciji TIGR, ki je bila ustanovljena pred 85 leti, strankarska pripadnost in ideološka naravnanost nista bili odločilni, pravi Virant in dodaja, da bi se lahko v sedanjem položaju države po zgledu iz preteklosti skupaj dogovorili o racionalnih ukrepih za izboljšanje stanja.

Pri tem je izpostavil potrjen predlog umestitve zlatega fiskalnega pravila v ustavo, ki mora sicer še dobiti dvotretjinsko večino na seji DZ, in dogovor o ukrepih za uravnoteženje javnih financ med vlado in sindikati javnega sektorja. Virant je izrazil upanje, da se bodo tudi nadaljnji ukrepi sprejemali na podlagi čim širšega soglasja in socialnega dialoga.

Predsednik DZ je v govoru tudi izpostavil velik pomen organizacije TIGR in izrazil veselje, da organizacija, ki se je narodno zavedno in domoljubno zoperstavila fašizmu, dobiva zasluženo mesto v protifašističnem in narodnoobrambnem delovanju.

Ideologija ni bila odločilna

[oglas tip=”180×150″]V organizaciji TIGR, ki je bila ustanovljena pred 85 leti, strankarska pripadnost in ideološka naravnanost nista bili odločilni, pravi Virant in dodaja, da bi se lahko v zdajšnjem položaju države po zgledu iz preteklosti skupaj dogovorili o racionalnih ukrepih za izboljšanje stanja.

Upa na široko soglasje

Pri tem je izpostavil potrjeni predlog umestitve zlatega fiskalnega pravila v ustavo, ki mora sicer še dobiti dvotretjinsko večino na seji DZ, in dogovor o ukrepih za uravnoteženje javnih financ med vlado in sindikati javnega sektorja. Upa, da se bodo tudi nadaljnji ukrepi sprejemali na podlagi čim širšega soglasja in socialnega dialoga.

Vir: dnevnik.si

Komentiraj