Črna kronika Ribnica

1,2 metra debel sneg podrl del strehe podjetja Riko Ribnica

Sneg podrl del strehe podjetja Riko Ribnica
Sneg podrl del strehe podjetja Riko Ribnica

Ribnica – Zaradi teže snega se je v nedeljo, 24.2.2013, ob 8:39 podrla streha proizvodne hale podjetja Riko Ribnica, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje. Po prvih ocenah vodstva podjetja je škode za več kot milijon evrov, dokončna ocena pa bo znana šele, ko bo sneg skopnel. Zdaj je namreč napol podrta stavba prenevarna, je poročala Televizija Slovenija.

Poškodovano halo so pregledali gasilci PGD Ribnica in pomagali delavcem umakniti nepoškodovani inventar. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

Sneg podrl del strehe podjetja Riko Ribnica

Sneg podrl del strehe podjetja Riko Ribnica

Vodja proizvodnje v Riku Ribnica Igor Troha je dopoldne povedal, da škoda velika, a natančnejše ocene še ni mogel podati. Direktor podjetja Riko Ribnica Janez Šilcpa je za Televizijo Slovenija povedal, da je hala verjetno popolnoma uničena, tako da je po prvih ocenah za okrog milijon do 1,5 milijona evrov škode.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Štirideset let stara železna strešna konstrukcija ni zdržala 1,2 metra debele snežne odeje, ponekod je streha popolnoma popustila, na drugem koncu proizvodne hale se to lahko zgodi vsak trenutek, na kar kažejo tudi razpoke v nosilni steni.

Riko Ribnica med drugim proizvaja opremo cestne mehanizacije, med drugim snežne pluge, posipalnike, odmetalnike snega, cestne pometalne naprave, obcestne kosilnice ter rezalnike asfalta in betona.

Vir: delo.si in dnevnik.si

Komentiraj