Ribnica

Riko Ribnica z novo upravno stavbo in posodobljenimi stroji

Šilc Janez, direktor Riko Ribnica
Šilc Janez, direktor Riko Ribnica

Ribnica – V Riku Ribnica bodo danes odprli upravno stavbo, ki so jo zgradili v okviru odpravljanja posledic nesreče, ko se je zaradi teže snega februarja lani vdala streha proizvodne hale. Letos so končali novo proizvodno halo in poslovno zgradbo ter posodobili del strojev. Za poslovno zgradbo in posodobitev so namenili približno pol milijona evrov.

Direktor Šilc Janez, ki je podjetje Riko Ribnica vodil do 1. septembra 2014.

Direktor Šilc Janez, ki je podjetje Riko Ribnica vodil do 1. septembra 2014.

Rikova proizvodnja sicer od novembra lani poteka v novi proizvodni hali, za katero so namenili približno milijon evrov svojega denarja, upravni del podjetja pa je po lanski nesreči do oktobra letos deloval v najetih prostorih.

Novi direktor Rika Ribnica, podjetja, ki izdeluje cestno in mehanizacijo za čiščenje ter vzdrževanje cestnih in obcestnih površin, Matija Brodnik je za STA povedal, da so z novimi naložbami postavili še bolj trdne temelje za nadaljnji razvoj družbe.

Glede njenega poslovanja je pojasnil, da je pri tem zaradi sezonske uporabe njihovih izdelkov odločilno zadnje četrtletje, v katerem navadno prodajo približno dve petini svoje letne proizvodnje. Kaže jim dobro, ob koncu leta pa si glede na lansko prodajo obetajo njeno približno 15-odstotno rast.

Brodnik je tudi potrdil, da načrtujejo prodajo v višini približno 5,5 milijona evrov in kosmati dobiček več kot 400.000 evrov, medtem ko so preteklo leto končali z 78.000 evri dobička.

Družba, ki je morala ob lanski nesreči odpustiti vse zaposlene za določen čas, sedaj zaposluje približno 40 ljudi. Letos so jih na novo zaposlili pet, v prihodnjih mesecih pa načrtujejo še kakšne štiri zaposlitve, je dodal direktor.

Riko Ribnica sicer približno 45 odstotkov svojih izdelkov proda na domačem trgu, približno pet odstotkov na trgih nekdanje Jugoslavije in približno polovico v Evropski uniji ter drugih evropskih državah, je še povedal Brodnik.

Družba ima od septembra lani novega lastnika. To je SBS trgovina, podjetje za zunanjo in notranjo trgovino, proizvodnjo in storitve iz Škofljice. Brodnik pa je na direktorskem mestu nasledil Janeza Šilca, ki je podjetje Riko Ribnica vodil do 1. septembra 2014.

Vir: STA

Komentiraj