Ribnica

Ribniški pasijon 2014 si je ogledalo okrog 1500 ljudi

Ribniški pasijon 2014
Ribniški pasijon 2014

Ribnica – Ribniški pasijon, edinistveni v Evropi, so konec tega tedna uprizorili dvakrat v dvorani Športnega centra Ribnica.

Ribniški pasijon 2014

Ribniški pasijon 2014

Društvo katoliške mladine Ribnica je namesto za zidovi ribniškega gradu, kjer so bili do sedaj na ogled postavljeni vsi Ribniški pasijoni, svetopisemsko zgodbo uprizorilo v dvorani Športnega centra Ribnica.

Ime pasijona, Najlepša zgodba vseh časov, je izbrala skupina koordinatorjev, v njej pa v ospredje postavlja družino. Tudi pri tokratnem projektu je sodelovalo okoli 150 prostovoljcev vseh generacij iz različnih župnij, od Kočevja do Grosupljega. Značilnost Ribniškega pasijona je v glasbi, so namreč eden redkih v Evropi, v katerem se v živo izvaja rock glasba.

Zanjo skrbi skupina instrumentalistov, ki je letos dodala nekaj novih avtorskih sklad. Mešani P-zbor je letos prevzela Petra Likar. Zbor pa sodeluje že četrto leto zapored, sicer vsakič v drugačni zasedbi. V vlogi osrednjega lika Jezusa je tudi tokrat z nekoliko daljšim besednim vložkom blestel Franci Debeljak. Oba večera si je pasijon ogledalo okrog 1500 ljudi.

Franci Debeljak v vlogi Jezusa
Mladen Pahović o pasijonu
Helena Ilc o novostih

Vir: radiokrka.com

Komentiraj