Ribnica

Utrinki z Ribniškega pasijona 2017

Jezus z apostoli v vrtu Getsemani
Jezus z apostoli v vrtu Getsemani

Za nami so prve uprizoritve letošnjega že 11. Ribniškega pasijona, ki je tokrat svojo premierno uprizoritev doživel v Velikih Laščah in naslednjo v Logatcu. Čakata nas še dve, in sicer v Ribnici, 17. 4., ter v Polzeli, 27. 4. Da bi lahko tudi vi pokukali v samo dogajanje pasijona in doživeli njegov utrip, smo za vas zbrali nekaj izjav gledalcev in sodelujočih pri pasijonu, ter fotografij, ki jih je v svoj objektiv ujel naš fotograf g. Matjaž Maležič. Bodite pogumni in si pridite Ribniški pasijon ogledati tudi v živo!

koordinatorji Ribniškega pasijona 2017


Izjave sodelujočih in obiskovalcev

Zelo lepo je bilo, ker je bilo v pasijonu udeleženih veliko mladih in otrok, ki dajejo pogum in upanje, da življenje ne bo usahnilo. Zahvaljujem se vsem, ki ste se trudili in se pripravljali za pasijon, saj ste tako praznike največjega krščanskega upanja še obogatili in duhovno poglobili. Želim vam še v bodoče, da vam ne zmanjka poguma in veselja za sodelovanje v pasijonu, saj na ta način mnogim približate dogodke svetega tridnevja, predvsem pa oznanjate, da je Bog ljubezen.

Ana Rožman, obiskovalka

Pri pasijonu sem zato, ker se ne bojim vojakov. Všeč so mi pesmice, znam že vse na pamet. Všeč mi je, ko prodajajo vrče. Rada imam druge otroke, ki igrajo pri pasijonu, sploh Rebeko in sestrico Laro.

Ema Turk, igralka-pasijončica (3 leta)

V letošnjem pasijonu sem “pogumna” na odru. Nastopanje s pasijonsko družino je prijetna pa tudi odgovorna naloga. Prikazati moramo pot Jezusa od zadnje večerje, preko Golgote do vstajenja. Trenutek tišine, ki reže, v ključnih slikah pasijona daje nam igralcem zadoščenje, da naš trud ni zaman. Vesela sem, da mi je dano biti članica pasijonske družine.

Petra Debeljak, igralka

Jezusova zgodba, ki nam je zelo poznana, je vedno aktualna. Hvaležen sem ekipi Ribniškega pasijona, da so nas uvedli v duhovno pripravo na veliki teden, da bomo še lažje sledili Jezusovim najpomembnejšim dnem njegovega življenja. Pasijon se mi je zdel doživeto odigran, glasba izvirna, na momente simpatičen pridih domače šegavosti, se je pa tu in tam utrnila tudi kakšna solza zamišljenosti. Hvala za lepo sporočilo, da bi tudi gledalci bili v igri življenja vedno pogumni.

Andrej Ojstrež, župnik župnije Velike Lašče

Petje pri P-zboru mi zelo veliko pomeni, saj združuje dobro avtorsko glasbo, vedno kvalitetne, zabavne in poučne vaje, pestro pevsko družbo in sodelovanje z drugimi člani pasijonske družine ter petje za Jezusa.

Miriam Lavrič, pevka pri P-zboru

Energija Helene Ilc, vodje projekta pod okriljem Društva katoliške mladine Ribnica, Nejca Podobnika, Franca Debeljaka ter vseh ostalih sodelujočih se je pretakala tudi v nas, gledalcih. Začutili smo osnovno sporočilo:  ene se je dotaknil pasijon kot celota, drugi so se osredinili na glasbo in petje, zopet tretji na govorjeno besedo, na igro, gib… Vsak zase in vsi skupaj, tisti videni in tisti v ozadju so nam pričarali čudovit uvod v Velikonočne praznike.

podžupanja občine Velike Lašče dr.Tatjana Devjak

Z ženo sva si ogledala Ribniški pasijon v Velikih Laščah. Ni nama žal, da sva prišla z Gorenjske na ogled te predstave. Čeprav je pasijon vedno enak, pa so dogajanje popestrili z dobro glasbo in čudovitim petjem. Tudi posamezni kadri so bili zelo dobro odigrani, tako da sva uživala v predstavi in se vsem, ki sodelujejo pri tej prireditvi, lepo zahvaljujeva.

Janez Rožman, obiskovalec

Komentiraj