Ribnica

Ribniški pasijon 2013 – Prva uprizoritev je odlično uspela!

Ribniški pasijon 2013 - na križu
Ribniški pasijon 2013 - na križu

Ribnica – V soboto, 16. marca 2013 so pod okriljem Društva katoliške mladine Ribnica, uspešno izpeljali prvo uprizoritev Ribniškega pasijona 2013. Prijetnemu ambientu in vzdušju z jeruzalemskih tržnic ter križanju in Jezusovi smrti na križu, je bilo letos že sedmo leto zapored priča precejšnje število obiskovalcev, ki so kljub mrazu prišli iz celotne Slovenije. Seveda ni manjkalo domačinov, ki so si pasijon ogledali že večkrat in bili tudi tokrat navdušeni.

Ribniški pasijon 2013 - na križu

Ribniški pasijon 2013 – na križu

Pri projektu sodeluje 152 prostovoljcev vseh generacij od Grosupljega do Kolpe. Vedno znova so veseli novih obrazov in poznanstev, zato v pasijonsko družino radi sprejmejo prav vsakega. Značilnost Ribniškega pasijona je v glasbi, so namreč edini pasijon v Evropi, v katerem se v živo izvaja rock glasba. Zanjo skrbita skupina instrumentalistov in P-zbor, ki ga je letos prevzela zborovodja Petra Likar. Scenarij in režija je tudi tokrat v rokah Mladena Pahovića, celoten projekt pa vodi Helena Ilc. Za kostume in obleke poskrbijo šivilje, da je vse ob pravem času na pravem mestu pa urna scensko–tehnična ekipa. Za pravo razpoloženje, polne stojnice, napolnjene želodčke, so zaslužne ‘branjevke’, ki skupaj z domačimi rokodelci ustvarjajo pristnost in domačnost.

Glavni poudarek in naslov letošnjega, precej prenovljenega pasijona, za katerega so scenarij prispevali Nuša Dedo Lale, Matevž Mehle, Mladen Pahović in Nejc Ilc, so Jezusove besede »Pridi k meni«.

Za vse, ki ste zamudili prvo uprizoritev, vabljeni v soboto, 23. marca, ob 20. uri, v ribniški Grad. V primeru slabega vremena uprizoritev odpade, več o pasijonu si lahko preberete tudi na spletni strani: www.ribniskipasijon.si.

FOTO: Oglejte si več slik iz prve uprizoritve Ribniškega pasijona 2013

Ribniški pasijon 2013 , Mladen Pahović o novostih letošnjega Pasijona
Ribniški pasijon 2013 , Helena Ilc – povabilo na drugo uprizoritev
Ribniški pasijon 2013 , Helena Ilc o letošnjem Pasijonu
Ribniški pasijon 2013 , Mladen Pahović o nadgradnji scenarija

Tekst: Marko Modrej, foto: Matjaž Maležič

Komentiraj