Ribnica

Ribniški družabni center brez vsebine razburja

Center brez vsebine razburja

V Ribnici se pripravljajo na gradnjo novega otroškega vrtca, poleg katerega naj bi stal tudi družbeni center, ki pa je kljub predvideni gradnji še vedno brez vsebine. Ali Ribničani res potrebujejo tovrstni center?

V Ribnici se pripravljajo za gradnjo novega vrtca za 360 otrok v 20 oddelkih, ki naj bi bil končan v petih letih. Stavbo po meri naj bi zgradili za sedanjim vrtcem v dveh fazah. Večina občinskih svetnikov verjame, da bo projekt izpeljan do konca, za kar mora občina zagotoviti 6 milijonov evrov. Nekateri, zlati v občinskem odboru SLS, pa pričakujejo, da se bodo težave začele pojavljati v drugi fazi gradnje vrtca, ko je predvidena gradnja tako imenovanega družbenega centra. Slednjega je v ob vrtec umestil snovalec prostorskega načrta za ta del Ribnice, podjete Area line, d.o.o.

» Zapomnite si, zaradi tega nas bo vse skupaj še bolj bolela glava, ko ne bo denarja niti za dokončanje vrtca. Ne vem, čemu bo služil ta center, ki še nima svoje vsebine in je v prostorski načrt vrinjen kar tako, da ga zapolni» je opozoril svetnik SLS Benjamin Henigman.

Da ta del zemljišča za vrtcem nima svoje vsebine, soglaša tudi ribniški župan Jože Levstek. Poudaril je, da bodo o tem povprašali tudi občane, ki sicer tarnajo nad pomanjkanjem prostorov za kulturo in druge shode.

Zvok: Ribniški župan Jože Levstek o centru

Vir: radiokrka.com

Komentiraj