Ribnica

Ribniške mažorete pripravile plesni spektakel

Nastop Ribniških mažoret v gradu

Nastop Ribniških mažoret v gradu

V petek, 18.6.2010 je Društvo mažoret in plesalcev Ribnica v sklopu 10-letnice delovanja pripravilo zaključno prireditev. Ob glasbi njihovih gostov KUD ribniškega pihalnega orkestra je na začetku na oder prikorakalo vseh 86 članic.

točkama Mi gremo pa na morje ter Titanik so množico za trenutek najmlajše članice odpeljale na lepše. Potem so ponovno presenetile najstarejše mažorete. Glede na to, da se ukvarjajo z vsemi zvrstmi plesov, so tudi tokrat pokazale, da obvladajo sceno.

Njihovi gibi in umetnost tehnike palice ter ples različnimi rekviziti so vredni velikega aplavza. Predstavilo se je vseh šest skupin v 13 točkah. V njihovem programu so delno ponovile program iz prireditve ob 10-letnici delovanja, ki se je odvijala letos aprila v Športnem centru Ribnica, odplesale pa so tudi več novih koreografij. Pravljico levjega kralja je odplesalo kar 40 mažoret. Z njo so želele ponazoriti njihov razvoj iz majhne skupinice 16 deklic pred 10. leti, v veliko skupino s skoraj 90 članicami.

Na koncu so na odru nastopile vse članice v skupni koreografiji, katere je občinstvo spodbudilo z bučnim aplavzom. Za večino članic so se začele počitnice, nekatere pa imajo pred sabo še eno preizkušnjo in sicer kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo danes, v ponedeljek, 21. junija 2010 v Športnem centru Ribnica. V kolikor se bodo ribniška mlajša skupina, dva dueta in ena solistka kvalificirale, bodo konec septembra zastopale na evropskem prvenstvu v Švici.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj