Ribnica

Občina Ribnica pridobila 15.000€ sredstev za projekt WiFi4EU

Ribnica – Občina Ribnica je na podlagi poziva EU-komisije WiFi4EU uspešno pridobila bon v višini 15.000 EUR za vzpostavitev brezplačnega brezžičnega dostopa do interneta po glavnih središčih javnega življenja v občini Ribnica. Cilj pobude oziroma poziva WiFi4EU je državljanom in obiskovalcem zagotoviti dostop do interneta visoke kakovosti po vsej EU prek brezplačnih dostopnih točk WiFi na javnih mestih, kot so parki, trgi, javne uprave, knjižnice in zdravstveni domovi. Boni, ki jih Evropska komisija financira prek pobude, so dodeljeni za podporo občinam pri namestitvi dostopnih točk WiFi v teh središčih javnega življenja, z uporabo storitev podjetij za namestitev omrežja WiFi.

Bon WiFi4EU je pavšalni znesek, namenjen le kritju stroškov nakupa in namestitve opreme za dostopne točke WiFi, ki izpolnjujejo zahteve iz besedila razpisa in sporazuma o dodelitvi nepovratnih sredstev, ki je bil podpisan z izbranimi občinami. Oprema vključuje elemente, ki so potrebni za vzpostavitev omrežja WiFi4EU, kot so napajalniki (npr. adapter za napajanje prek etherneta, električni adapter, stikalo PoE) ali oprema za povezavo z internetom (npr. usmerjevalniki, stikala, požarni zidovi).

S pridobitvijo bona pa je Občina Ribnica v središču mesta vzpostavila skupaj dvanajst WiFi točk, od tega sedem zunanjih in pet notranjih, na lokacijah občine Ribnica: Rokodelski center Ribnica, Knjižnica Miklova hiša, Grad Ribnica in Zdravstveni dom Ribnica.

Vse WiFi točke so že aktivne in od sedaj dalje bomo še bolj povezani z globalnim svetom.

Komentiraj