Ribnica

Ob prazniku občine Ribnica podelili priznanja in nagrade za leto 2021

Slovesnost ob prazniku Občine Ribnica s podelitvijo priznanj in nagrad

V soboto, 23. oktobra 2021, je v Športnem centru Ribnica potekala osrednja slovesnost v počastitev občinskega praznika občine Ribnica, s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj Občine Ribnica za leto 2021.

Po slavnostnem mimohodu praporščakov so se v pestrem kulturnem programu predstavili mlajši in starejši, uspešni in nadarjeni kulturniki, ki so s svojim znanjem in virtuoznim igranjem znova presenetili. Nastopili so Ribniški pihalni orkester, Oktet Gallus, Petra Vrh Vrezec, plesalki Tina Habun in Neža Blažič, Tolkalna skupina Glasbene šole Ribnica, Ženski komorni zbor Anamanka  in Nonet Vitra ter KUD Dramšpil, ki se je tokrat izkazal v izjemni vlogi povezovalca prireditve.

Slavnostni govornik župan občine Ribnica, Samo Pogorelc, je pozdravil vse obiskovalce, orisal nove pridobitve za občanke in občane, aktualne investicije ter predvidene bodoče aktivnosti. Še posebej pa se je zahvalil in izrekel iskrene čestitke vsem dobitnikom občinskih nagrad in priznanj, saj so s svojim nadpovprečnim prizadevanjem, požrtvovalnostjo ter odločnostjo, postorili veliko dobrega za dobrobit naše lokalne skupnosti.

Na slovesni prireditvi so bile podeljene nagrade in priznanja Občine Ribnice za leto 2021

Naziv Častni občan je bil podeljen mag. Antonu Berčanu za dolgoletno delo in njegov izjemen prispevek k promociji ter ugledu Ribnice,

Urbanova nagrada je bila podeljena  Vladimirju Oražmu za izjemne uspehe na področju gospodarskega življenja, s čimer veliko prispeva k razvoju in ugledu občine;

Gallusovo priznanje sta prejela ŠTD Lončar in PGD Rakitnica, za dolgoletno uspešno delo ter vidne dosežke trajnejšega pomena s področja športnih in drugih družbenih dejavnosti;

Priznanje Občine Ribnica je šlo v roke Skupini »Radio Mlajku«, ki s svojimi predstavami in svojim delom vedno znova oživljajo glas šegavega ribničana  in Milanu Ćiroviću za dolgoletno uspešno delo na področju kulture, v počastitev njegovemu spominu in poklon njegovemu ustvarjanju.

Podeljena so bila tudi Županova priznanja, in sicer; Tini Pelc in Boštjanu Schönliebu  za  izjemne dosežke na področju športa ter Tajdi Kljun za vzgojo in izobraževanje gasilske mladine.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Več o nagrajencih si lahko prebere na povezavi PREJEMNIKI NAGRAD IN PRIZNANJ OBČINE RIBNICA ZA LETO 2021

Foto: Avtor Matevž Petrovič

Komentiraj