Ribnica

Prejemniki nagrad in priznanj Občine Ribnica za leto 2020

Prejemniki nagrad in priznanj Občine Ribnica za leto 2020

Ribnica – Glede na trenutno situacijo in vseh Ukrepov v povezavi s COVID 19, letos žal nismo uspeli izvesti slovesne prireditve ob občinskem prazniku, zato predstavljamo prejemnike nagrad in priznanj Občine Ribnica za leto 2020, ki so nesebično prispevali k velikemu razvoju naše skupnosti.

Urbanovo nagrado se podeli posameznikom za življenjsko delo, delovnim skupinam, podjetjem in drugim organizacijam in skupnostim za izjemne uspehe na posameznih področjih gospodarskega življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu Občine Ribnica.

Urbanovo nagrada za leto 2020 se podeli PODJETJU DETA & CO.
V podjetju se ukvarjajo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju zagotavljajo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi za okolje. Poslanstvo podjetja je zadovoljstvo njihovih strank. V podjetju stremijo k najvišjim estetskim in kakovostnim standardom, katere zagotavljajo z odličnim kolektivom, timskim odnosom ter visoko zastavljenimi cilji. Podjetje je zgodba o uspehu malega, uspešnega in podornega gospodarskega subjekta.

Gallusovo priznanje se podeli posameznikom, skupini posameznikov, organizaciji in skupnosti za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo ter vidne dosežke trajnejšega pomena s področja kulturnih in drugih družbenih dejavnosti v občini in širšem družbenem prostoru.

Janez Ilc

Gallusovo priznanje za leto 2020 se podeli JANEZU ILCU.

Janez Ilc je športnik, ki je svojo življenjsko kariero posvetil uspešni zgodbi rokometnega kluba Ribnica. Je posameznik, ki je prispeval k velikemu napredku in razvoju poznane ribniške rokometne šole. Kot nekdanji aktivni igralec kluba je v veliki meri prispeval k njegovemu uspehu in vzponu v nekdanjem Jugoslovanskem prostoru in še uspešnejšem Slovenskem prostoru. Njegova uspešna rokometna pot ga je za nekaj časa odpeljala v tujino, kjer je svoje znanje rokometa delil v Italiji, po povratku pa je ostal zvest privrženec ribniške rokometne šole kot uspešen trener mladinske selekcije. S svojim znanjem in aktivnostjo je v rokometnem športnem poslanstvu pustil velik pečat, kjer pa sodeluje še sedaj in bo sodeloval vse dotlej, dokler mu bodo dovoljevale moči.

Gallusovo priznanje za leto 2020 se podeli PROSTOVOLJNEMU GASILSKEMU DRUŠTVU RIBNICA.
Je društvo s 135 letno tradicijo. V občini spada v centralno gasilsko društvo in skrbi za požarno varnost Ribnice, Hrovače in Zadolja. Na državni ravni je razporejeno v enoto 1. kategorije in posreduje na območju občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Velike Lašče in Dobrepolje. Prostovoljni člani društva požrtvovalno in prizadevno pomagajo vsem občankam in občanom. Na letni ravni opravijo cca 60 intervencij. Poleg tega se aktivno izobražujejo na področju prve pomoči, naravnih nesreč, več vrst požarov, nesreč z nevarnimi snovmi, prometnih nesreč, reševanja na vodi….Ogromno prispevajo k delovanju in razvoju gasilstva v naši občini in se intenzivno posvečajo mladini, predvsem na področju vzgoje in izobraževanja operativcev.

PGD Ribnica

Priznanje Občine Ribnica se podeli zaslužnim posameznikom, podjetjem, zavodom ter organizacijam in društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za enkratne – izjemne dosežke in kot vzpodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih življenja in dela.

Priznanje Občine Ribnica za leto 2020 se podeli DRUŠTVU PODEŽELSKIH ŽENA RIBNICAki združuje žene in dekleta iz cele Ribniške in nekaj tudi s Sodraške doline ter letos praznuje že 20. obletnico svojega delovanja. Njihovo temeljno vodilo je ohranjanje naravne in kulturne dediščine, predvsem pa domače kulinarike naše Ribnice. Sicer pa so dame zelo dejavne na različnih področjih: izobraževanje, predavanja, kuharski tečaji, nastopi, razne delavnice ročnih spretnosti, prirejanje razstav, udejstvovanje na sejmih, organiziranje poučnih ekskurzij…V društvu se ves čas zavzemajo za boljši statut podeželskih žena v sodobni družbi, za varstvo in urejenost okolja in predvsem za lepše življenje na podeželju.

Društvo podeželskih žena Ribnica

Tone Perhaj

Priznanje Občine Ribnica za leto 2020 se podeli TONETU PERHAJU

Toneta Perhaja so gnale velike avanture, saj je 3. oktobra 2008 osvojil Himalajski vrh ČO OJU na višini 8210 metrov. Tja se je podal s prijateljema Tomažem Reparjem in znanim gorskim vodnikom ter alpinistom Mihom Valičem. Razmere so botrovale, da je Tomaž Repar pred vzponom odstopil, Miha Valič pa je s sestopa z visokega ČO OJA tragično preminil. To je bil za Toneta Perhaja, našega občana velik podvig, zaradi tragičnega dogodka morda tudi z nekoliko grenkim priokusom. Je pa hkrati velik uspeh, ki nikakor ne sme iti v pozabo kot enkratni – izjemen dosežek.

Urška Oberstar

Županovo priznanje za leto 2020 se podeli občanki Urši Oberstar za izjemen dosežek na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani, kjer je maturirala z  31 točkami in pridobila naziv Zlate maturantke.

Komentiraj