Ribnica

Nastop ribniških mažoretk ob 10-letnici delovanja

Ribniške mažorete

Članice društva mažoretk in plesalcev Ribnica so pripravile v soboto, 24.4.2010 enkratno prireditev z namenom proslavitve 10 let njihovega delovanja. Prikazale so program, kot se je odvijalo dogajanje v društvu vseh teh uspešnih 10 letih.

Marsikdo je j mislil, da mažoretka zna le korakati s palico in to na glasbo godbe. Tisti, ki si je včeraj ogledal ta “show”, ve, da je bil zmotnega mišljenja.

Društvo je gostilo KUD ribniški pihalni orkester, na katerega glasbo so vse članice na začetku odkorakale parado, orkester pa je tudi odigral samostojni 2 točki. V nadaljevanju je bilo pod vodstvom mentorice in koreografinje Tine Jurkovič ter Klavdije Kriz Potisk prikazanih nekaj točk, s katerimi so mažoretke dosegle stopničke na evropskih prvenstvih.

Med programom so mažoretke prikazale več spektakularnih koreografij s palico in različnimi rekviziti. “Ave Marija”, točka 2. skupine mentorice in koreografinje Klavdije je prikazala tehniko palice, ki je osnova za njihovo dejavnost.

Starejše članice, pod vodstvom Tine so ponovno odplesale tekmovalno točko “Kuharice”, s katero so osvojile medaljo v Angliji in spet v Sloveniji, ko je bilo Društvo mažoretk in plesalcev organizator 11. evropskega prvenstva.

Na plesnem podiju je nastopilo vseh 96 članic društva. Ribniške mažoretk so vsega skupaj prikazale 17 točk. Nastopila je tudi Tamburaška skupina Dupljak. Mlajši dve skupini sta tudi na njihovo glasbo odplesali dve točki.

Skupaj z ribniškimi mažoretkami so točko, s katero so lani v Splitu dosegle dober rezultat, odplesale tudi kočevske mažoretke. Med drugimi, je bila prikazana tudi koreografija največkrat prikazanega mjuzikla z istoimenskim naslovom “Briljantina” koreografinje Sabine Ivančič. Po zaključni točki Era, koreografinje Tine Jurkovič, so se obiskovalcem prišle prikloniti vse nastopajoče in gostje.

Zaradi številčnosti članic, so le-te razdeljene v 6 skupin in vsaka ima svojo mentorico. Pravijo, da je bilo za pripravo programa potrebnih ogromno treningov ter usklajevanja s skupinami, saj so mlajše 3 skupine, mentoric Jane Rus, Mase Grebenc in Anje Pajnič, med drugim prikazale zanimivo 10 minutno zgodbo Levjega kralja.

Predsednica društva Tina Jurkovič je bila zelo zadovoljna s samo organizacijo prireditve ter njeno izvedbo. Pravi, da je potekalo vse tako, kot so si zamislili.

Prireditev si je prišlo ogledati več kot 700 obiskovalcev. Simpatična ribničanka Nuša Lesar pa je prireditev povezala v enkratno celoto.

Po koncu prireditve so se vse članice posladkale z ogromno torto, obiskovalci pa so bili vabljeni pred dvorano na pogostitev. Odziv publike je bil pozitiven, saj je po vsaki odplesani točki sledil dolg aplavz, organizatorjem, članicam Društva ribniških mažoretk, pa so na koncu vsi hiteli čestitati.

Kot častni gostje so se prireditve udeležili župan občine Ribnica, Jože Levstek, podžupan Vinko Levstek, častna predsednica Zveze NBTA SI, Ivica Knavs, častni član Zveze NBTA SI Dominik Knavs, Koordinatorka JSKD OI Ribnica, Alenka Pahulje in ravnatelj OS Ribnica g. France Ivanc. Vsi so bili navdušeni nad prikazanim.

Vir: radiokrka.si

Komentiraj