Ribnica Šport

Nastop Monike Oražem na mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju 2010

Monika Oražem

Monika Oražem

Singapur Monika Oražem je prebila led in postala prva Slovenka, ki je nastopila na olimpijskih igrah za mlade športnike. Triatlonski nastop je končala na desetem mestu (1;00:49). Zmagala je Japonka Yuka Sato.

Triatlonke so nastopile na kratki razdalji, kar pomeni, da so morale preplavati 750 metrov, prekolesariti 20 kilometrov, nato pa jih je v tropski vlagi čakalo še pet kilometrov teka. Monika Oražem se je dobro spoprijela s težkimi razmerami ter v konkurenci 33 tekmovalk zasedla solidno 10. mesto, a se iz njenega obraza ob pogovu v cilju ni dalo razbrati pretiranega zadovoljstva. ”Deseto mesto je kar v redu,” so bile njene prve besede, večje veselje pa je po njenem mnenju odnesel tekaški del: ”Po plavanju sem iz vode prišla na petem mestu, kar je dobro, nato pa se je pri kolesarjenju izoblikovala večja skupina. Bilo je kar nevarno, saj so bila tla zaradi jutranjega dežja spolzka. Zato sem se na ovinkih raje postavila na čelo skupine, da se izognem morebitnim padcem do katerih je tudi prihajalo. V teku pa mi ni šlo najbolje.

Petelin: Monika je precej samokritična

Tihi cilj je bila uvrstitev med prvih osem, a je tudi deseto mesto lep uspeh. Monika je preveč samokritična,” pa je dejal trener Miloš Petelin, ki meni, da tudi tek ni bil slab: ”Plavanje je šlo po načrtih, škoda pa, da se pri kolesarjenju vodilna grupa ni zorganizirala, tako da so jih ujele tekmovalke iz ozadja. Tudi tek v primerjavi z ostalimi Evropejkami, ki jih poznamo, ni bil slab. Monika že skozi celotno sezono kaže konstantno formo in tako je bilo tudi tukaj.”

Rezultati:

1. Yuka Sato (Jap) 1;00:50
2. Ellie Salthouse (Avs) 1;01:04
3. Kelly Whitley (ZDA) 1;01:13

10. Monika Oražem (Slo) 1;03:10

Vir: siol.net

Komentiraj