Sodražica

V Sodražici predstavili projekt krošnjarske kolesarske poti

V Sodražici predstavili projekt krošnjarske kolesarske poti

Sodražica – V ponedeljek, 17. maja 2021, je v Sodražici, v dvorani gasilskega doma, potekala predstavitev projekta krošnjarska kolesarska pot skozi našo občino oziroma idejna zasnova projekta. Predstavitev je vodil vodja Sektorja za investicije Direkcije RS za infrastrukturo Tomaž Willenpart s sodelavci.

Idejna zasnova je pokazala potek odsek nacionalne kolesarske mreže iz zahoda (Blok) do vzhoda (Ribnica). Konkretno pa poteka po naši občini od Runarskega čez stari Boncar, skozi vas Podklanec do državne ceste pri kapelici. Od tu se zgradi vzporedna kolesarska pot do Žimaric ob državni cesti. Skozi Žimarice se vodi pot skozi naselje, nato pa se do Sodražice ponovno zgradi vzporedna kolesarka. Skozi samo Sodražico se vodi kolesarje po označenem pasu državne in občinske ceste do Izberja, nato pa Podgoro čez Lipovšico do načrtovanega krožišča v Vinicah. Podgoro naj bi se tej kolesarski poti v prihodnje priključil odcep do Zamostca. Od Vinic pa se krošnjarska pot pelje pod Zapotokom ob državni cesti do Žlebiča, kjer se priključi kolesarski povezavi Škofljica – Kočevje.

V letu 2021 in 2022 se predvideva, da se bo pripravil celoten projekt in pridobilo ustrezna dovoljenja ter izvedli nakupi zemljišč. V kolikor bodo na razpolago sredstva, bi se lahko del te poti pričel graditi že v naslednjem letu, so se še dogovorili predstavniki občine in direkcije.

Komentiraj