Ribnica

Kovinar Trgovina napoveduje razširitev prodajnih prostorov v Ribnici

Ribnica – V Skupini Kovinar, ki ima v Kovinarju Trgovini, d. o. o., in Kovinarju, d. o. o., 95 zaposlenih, so v prejšnjem poslovnem letu poslovali uspešno. Kriza v gradbeništvu in težave, ki jih ima Merkur, ki je bil za Kovinarja Trgovino nekoč najpomembnejši nabavni vir, niso pustile večjih posledic, pravi Janez Hovnik, direktor podjetja Kovinar Trgovina.

Skupino Kovinar, ki ima 60-letno tradicijo, sestavljata dva d. o. o.-ja, Kovinar Trgovina, ki je z 21 zaposlenimi največji tehnični trgovec na kočevsko-ribniškem območju, in Kovinar, ki je inštalatersko podjetje, ki dela večje projekte po vsej Sloveniji. Podjetji sta od leta 2009 samostojni, vendar povezani, saj Kovinar Trgovina, ki ima dve trgovini – v Kočevju in Ribnici –, skrbi tudi za logistiko in dobavo vseh naprav za Kovinarja. Poleg tega ima Kovinar Trgovina razvito veleprodajo ogrevalne in sanitarne tehnike, skupaj z Melaminom pa je razvil del proizvodov, kot so solarne tekočine za ogrevanje in ohlajanje, dodatki za beton oziroma plastifikatorji in agrogel.

»Že vrsto let smo Merkurjeva franšiza in smo z njim dobro sodelovali, lani pa smo morali nabavne vire poiskati drugje, tako da smo še vedno najbolj založen Merkur na svetu,« pravi Janez Hovnik o podjetju, ki ima na leto približno sedem milijonov evrov prometa, podoben obseg pa ima tudi Kovinar. Podobno jih niso prizadele težave v gradbeništvu, saj ne delajo neposredno z gradbinci, ampak predvsem s posamezniki in manjšimi ter srednjimi podizvajalci, ki so, pravi Hovnik, cenjena podjetja in resni partnerji.

»Naš načrt je, da še naprej ostanemo vodilni tehnični trgovec na tem območju,« pravi Hovnik, ki napoveduje razširitev prodajnih prostorov v Ribnici. Blizu stanovanjskega centra Zlata Ribnica bodo verjetno še letos – to bo odvisno od sprejetja občinskega prostorskega načrta – zgradili novo prodajalno, ki bo po velikosti primerljiva s kočevsko in bo imela od 1300 do 1500 kvadratnih metrov prodajnih površin. V njej bodo zaposlili še štiri nove ljudi, tako da jih bo skupaj devet. »Hočemo pa biti tudi najboljši v razvoju, saj je to za trgovino nujno: iskati moraš sodobne tehnične rešitve in tudi podporno znanje. Kupec ne išče le izdelka, ampak tudi rešitev,« pravi Hovnik.

Vir: delo.si, Simona Fajfar

Komentiraj