Ribnica

Komunala Ribnica še ne bo uvedla zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov

Bojan Trdan, direktor Komunale Ribnica

Bojan Trdan, direktor Komunale Ribnica

Ribnica – Javno komunalno podjetje Komunala Ribnica je že spomladi letos po gospodinjstvih nameravala uvesti zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov. Odpadke bi ob določenih dnevih pobirali od vrat do vrat. Leto se počasi izteka in komunala ni uspela izvesti tega projekta.

Dobili so sicer dve ponudbi za zabojnike, a tik pred podpisom pogodbe sta oba ponudnika odstopila od ponudbe. Ker nakup zabojnikov zaradi finančnega stanja ne bo tako hitro izvedljiv, bo Komunala Ribnica poskušala nakup zabojnikov za ločevanje odpadkov vključiti v občinski proračun za naslednje leto, saj trenutno ni nobene druge poti, kako priti do zabojnikov.

ZVOK

Vir: radio1.si

1 komentar

 • Pozdravljeni, sem občanka Ribnice in sem sedaj dobila vaše prečudovite, ogromne vreče za zbiranje embalaže, katere vi poimenujete “vrečka”. S temi vrečami jaz nisem zadovoljna, saj so za v stanovanje prevelike.
  Nimam balkona kamor bi lahko tako ogromno VREČO postavila in živim v majhnem stanovanju, ki je namenjeno meni in ne smetem. V stanovanju pa imam ravno toliko prostora, da je nimam kam dati.
  Za stanovanje plačujem najemnino vendar če jaz za tako veliko vrečo odstopim prostor za katerega plačujem, bi bilo lepo da tudi vi plačujete najemnino za toliko kvadratov kolikor zasede vaša ogromna in prečudovita vreča. V primeru, da bi imela otroka me zanima kaj bi delal otrok s smetmi v stanovanju in če bi bilo to zanj zdravo in varno.
  V Ribnici v bloku kjer ni dvigala ali pa tudi če je, živi veliko starejših občanov, ki niso fizično dovolj močni, da bi lahko dvignili tako veliko, polno in tudi pri tej velikosti težko vrečo. Me zanima ali je to po vašem mnenju za njih tudi varno oz. dobro poskrbljeno, enako velja tudi za nosečnice, bolne ljudi, itd.

  Moje mnenje je, da ta denar katerega pobirate od občanov, bi lahko s tem denarjem kupili zaboje (plastika,papir, steklo, biološki odpaki) za vsak blok oz. hišo.
  Lahko pa bi jih na obstoječih otokih le bolj dopolnili z dodatnimi zaboji za zbiranje odpadkov.

Komentiraj