Ribnica

Društvo podeželskih žena Ribnica imelo letni občni zbor 2011

Predsednica društva Marinka Vesel podaja poročilo

Predsednica društva Marinka Vesel podaja poročilo

Breže – V soboto, 19.2.2011 je v gostišču Makšar v Brežah pri Ribnici Društvo podeželskih žena Ribnica pripravilo letni občni zbor, kjer so predstavile delo v lanskem in načrte za letošnje leto. Predsednica Marinka Vesel je z letom 2010 zelo zadovoljna.

Društvo je sodelovalo na številnih prireditvah v občini Ribnica in drugje po Sloveniji, pripravilo letni koncert in skupaj z Zvezo kmetic Slovenije pripravilo samostojni večer v sklopu ribniških Grajskih večerov. Poleg tega so sodelovale na sejmu Turizem in prosti čas v Ljubljani, sprejele karavano Očistimo Slovenijo v enem dnevu, organizirale številne tečaje, od kuharskih, do cvetličarskih. Z aktivnim delom bodo dame nadaljevale tudi letos.

V društvu deluje še pevski zbor, ki si je nadel ime Vesele Ribn’čanke. Tudi one so v lanskem letu nastopale na številnih prireditvah v Ribniški dolini, v Ljutomeru, Lukovici, Velikih Laščah, Kostelu in drugod. Letos bo zbor obeležil 10. obletnico delovanja. Ob tem je Marinka Vesel povedala, da pripravljajo v novembru velik koncert v Športnem centru Ribnica. Vzpodbudno je tudi finančno stanje društva v lanskem letu, saj so bili prihodki večji od odhodkov. Seveda niso pridelale kakšnega omembe vrednega dobička, v tem času je pohvalno že, če društvo posluje s pozitivno ničlo. Sicer pa se članice društva rade podajo tudi na strokovne ekskurzije, predvsem pa tam, kjer se pojavijo, omamno zadiši po dobrotah iz domačih peči.

ZVOK

Predsednica društva Marinka Vesel: Z letom 2010 je zadovoljna, idej pa ne manjka tudi za naprej

Vesele Ribn’čanke: Tako so zapele na občnem zboru

Tekst in foto: Marko Modrej

Komentiraj