Ribnica

Direktor Inlesa Andrej Mate o postavitvi tovarne za steklo v Ribnici

Gradnja tovarne za steklo v Ribnici

Gradnja tovarne za steklo v Ribnici

Ribnica – Podjetje Ertl Glas Steklo d.o.o. bo sredi prihodnjega leta odprlo proizvodni obrat. Šlo bo za proizvodnjo gradbenega stekla in sicer stekla za okna, vrata in fasade.

Družba Ertl Glas Steklo je pred kratkim začela z izgradnjo steklarne. V hali velikosti okoli tisoč kvadratnih metrov se bo junija prihodnje leto začela proizvodnja gradbenega stekla, oziroma stekla za okna, vrata in fasade ter kaljenega stekla za potrebe industrije.

Direktor družbe Inles d.o. o Andrej Mate je dejal, da bi avstrijski partner s postavljanjem objekta lahko začel že veliko prej, a je imel na tej poti nekatere ovire, sicer značilne za naše ljudi in njihove navade. V tovarni bo sprva zaposlenih 30 ljudi, v končni fazi pa 100. A že sedaj Mate izraža dvom, da lastnik ne bo zlahka prišel do delavcev in ponovil to kar je na nedavnem srečanju s predstavniki gospodarstva izpostavil.

S takšno socialno politiko država pravzaprav podpira nedelo. Zato ne čudi, da imamo tudi pri nas težave z novimi zaposlitvami. Na razpise se malokdo prijavlja,” je še dejal Mate.

ZVOK: Andrej Mate o izgradnji

Vir: radiokrka.com

1 komentar

 • Pozdravljeni; glede vašega mnenja o razpisih delovnih mest nisem že
  več časa zasledil, da bi rabili kakšno delovno silo.
  Vem pa, da ste zelo kvalitetni, konkurenčni pa celo
  izvažate v tujino ljudem, ki dobro vedo kaj pomeni plastika in kaj
  les.Obenem bi vprašal kdaj bi potrebovali naslednjo skupino delavcev?
  Želim vam še veliko uspehov v nadaljnjem delu in l.p. luka Keser

Komentiraj