Ribnica Sodražica

Cesto med Žlebičem in Sodražico so gradili 18 let

Cesta Žlebic Sodražica

Cesta Žlebic Sodražica

Na Direkciji republike Slovenije za ceste bodo verjetno dalj časa hranili neslavni rekord v časovni gradnji nekega dela državne, v tem primeru regionalne ceste, in sicer med Žlebičem in Sodražico, v dolžini petih kilometrov.
Pred tridnevno prireditvijo Psoglavski dnevi so za promet odprli poldrugi kilometer, in sicer zadnji odsek na tej cesti med Vinicami in Zamostcem.

Prvo lopato so pred 18 leti zasadili na križišču pri Rokah v Žlebiču in z deli nadaljevali do ovinka pri Sušjah. Tam se je zaradi neurejene lastnine zavleklo tako dolgo, da je bila naslednja etapa obnove premeščena v Zapotok in kasneje do klanca na Vinicah.

Znova je investitor , ko so želeli iti naprej, trčil v zid nerazumevanja posestnikov parcel, ki so z visokimi cenami izsiljevali prodajo slednjih za širitev ceste. Zaradi tega se je obnova nadaljevala iz smeri Sodražice , a tudi tam ni šlo brez zagat.

Vmes po skoraj trinajstih letih je cesta dobila načrtovano, ravno smer pri Sušjah in se nadaljevala skozi Zamostec. Pred tremi leti se je tudi tam ustavilo, saj so se vrstile prostorske težave po že videnem vzorcu.

Po osemnajstih letih je cesta v celoti obnovljena , še nekaj časa bodo trajala zaključna dela, ki pa na promet ne bodo vplivala.

S to pridobitvijo je zadovoljen tudi sodraški župan Blaž Milavec.

ZVOK: Sodraški župan Blaž Milavec

Vir: radiokrka.com

Komentiraj